Adalet ve Kalkınama Partisi (Ak Parti) Siirt il başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım töreni ve seçim lokalinin açılış töreninde konuşan Siirtli işadamı Ethem Sancak, Türkiye’nin ekonomik gidişatının çok iyi olduğunu, ancak, bu gidişattan rahasızlık duyan küresel güçlerin, içeride ve dışarıdaki şer odaklarıyla işbirliği yaparak bu gidişi durdurmaya çalıştığını söyledi. 


Türkiye’nin Ak Parti iktidarıyla 11 yılda ekonomisiyle dünyanın saygın ülkesi haline geldiğini belirten Sancak, bu yükselişin devam edeceğini ifade etti. Sancak, “Biz Siirtliler tarihte girişimciliğimizle ünlüyüz, bütün bu coğrafyada bin yıl boyunca girişimciliğimizi öğretmişiz. Bu coğrafyanın tarihine bakarsanız hangi taşı kaldırırsanız altında bir Siirtli bulabilirsiniz. 50 gün sonraki yarışmayı önde bitireceğiz ve bu bölgenin kaderini değiştirecek büyük bir organizasyon olduğumuzu dünya aileme göstereceğiz. Hepimizce malum son 11 yılda Türkiye’nin nereden nereye geldiği bellidir. Ekonomik gelişmelerle Japonya’dan Amerika’ya kadar, İngiltere’den Avustralya’sına kadar bütün dünya Türk mucizesiyle oturup kalkıyor, son 10 yılda bunu konuşuyor. Türkler tekrar ayağa kalkıp Asya’nın makus tarihini değiştirecekler. Tabi bu geçmiş bin yılda olduğu gibi. Bunun ayak sesleri duyulunca tabi bunu istemeyenler ve çıkarları zedelenenler rahatsız oldu. Bu rahatsızlığın doğal bir sonucu olarak içeride ve dışarıdaki ser güçleri ile işbirliği yaparak bu gidişi durdurmaya çalışıyorlar. Bu büyük ileri atılmanın düğüm noktası da Ortadoğu ve bulunduğumuz bölgedir. Muharebenin kızıştığı noktalar da buralardır. 90 yıl önce bin yıllık stratejileri bozulan Türkler ve Kürtler bu oyunu gördüler ve tekrar bir strateji ittifakı uygulayarak birlikte yola çıktılar. Tabi bu stratejinin mimarı Recep Tayyip Erdoğan'dır. 90 yıllık asimilasyon ve yok sayma politikaları yok edildi ve tekrar kardeşlik bayrağını dalgalandırmaya başladı” şeklinde konuştu. 


Sancak, AK Parti'nin, geçen dönem BDP’ye kaptırdığı Siirt belediyesini 30 Mart’ta yeniden alacağını da sözlerine ekledi. Program, aday tanıtımı töreni ve seçim lokalinin açılışının ardından sona erdi.

Editör: Wan Haber