Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, Yıldırım Belediyesi ile işbirliği protokolü imzaladı. BUTGEM Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin tarafından imzalanan protokole göre, BUTGEM bünyesinde verilen eğitimlere yönelik talep toplama, tanıtım ve kursiyer yönlendirme alanında işbirliği yapılacak.
BUTGEM Başkanı Parseker, imza töreninde yaptığı konuşmada, mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak, "Bu işbirliği ile sanayimize ve ticaretimize yeni elemanlar kazandıracağız. Bu doğrultuda Yıldırım'daki işsizleri de meslek sahibi yapacağız" dedi. Son verilere göre Türkiye'de 2 milyon 539 bin işsizin bulunduğuna dikkat çeken Parseker, "Bu kadar işsize rağmen gazete sütunlarında her gün boy boy 'eleman aranıyor' ilanlarının ciddi bir tezat oluşturduğu kanaatindeyim. Demek ki bu işsizler ile nitelikli eleman arayanları birleştirmek ana görevimiz olmalı. Türkiye'de işsizlik sorununun altında yatan ana neden mesleksizlik. İnanıyorum ki sanayide elinde mesleği olan hiç kimse işsiz kalmaz. Artık 'ne iş olursa yaparım' devri bitti. Devir, 'mesleğimde çok nitelikliyim' diyenlerin devri. İşte BUTGEM bu anlamda büyük bir misyon üstlendi. Buradan mezun olan gençlerimiz, sanayi tarafından aranılan vasıflı kişiler oldu" dedi.
İşsizliğin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Keskin, "Ülkemizde işsizlik oranının yüzde 1'e kadar inmesini çok isteriz. Ancak bizim sorunumuz, kalifiye ara eleman olmaması ve bundan dolayı iş beğenmemezlik" dedi. Başkan Keskin, belediye olarak sık sık karşılaştıkları bu durumun BUTGEM ile yapılan işbirliği doğrultusunda azalacağına inandıklarını söyledi.
(ET)

21.12.2012 17:27:29 TSI

Editör: Wan Haber