Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 arttı.


Sanayi üretimi, Ocak ayındaki aylık yüzde 1,4 ve yıllık yüzde 2,2 azalmanın ardından, Şubat’ta aylık bazda yüzde 1,7 ve yıllık bazda da yüzde 1 artmıştı.

TÜİK verilerine göre, Mart ayında, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,2 arttı.

Mart ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,1 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,5 artarken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,1 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 4,7 arttı.

Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,8, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 3 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2 arttı.

Yılın birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 1,1 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 0,3 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 arttı.

Yılın birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4,1 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 3,1 arttı. (DHA)

Editör: Wan Haber