Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, yapımı süren Sinop ikinci kısım sanayi sitesi için 4 milyon TL ödenek tahsisi yapıldığını söyledi.
Sinop'ta yapımı süren ve içinde 155 iş yerinin bulundu Türkiye'nin ilk prefabrik sanayi sitesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan müjdeli haber geldi. Toplamda 22.8 milyon TL'ye mal olacak olan ve büyük bölümü tamamlanan site için bakanlık 4 milyon TL tahsis etti.
Ödenek müjdesini veren AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, ikinci kısım sanayi sitesinin tamamlanmasının Sinop'a daha fazla katma değer katacağını söyledi. Ersoy, "2013 yılı içinde ilimize ayrılacak ödenekleri bakanlıklar ve kurumlar nezdinde takip etmeyi sürdürüyoruz. Geçen hafta da da küçük sanayi siteli ve organize sanayi bölgeleri için ayrılacak ödenekler belirlendi. Bu arada yapımı devam etmekte olan Sinop Merkez 2. Kısım Sanayi Sitemiz için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca 4 milyon TL ödenek tahsis edildi. İnşallah bu ödenek sanayi sitesi esnafımızın rahat bir nefes almasına yardımcı olacak. Ödeneğin hemşehrilerimize ve sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
22 milyon 800 bin TL'ye mal olacak 155 iş yerine sahip sanayi sitesinin büyük bölümü tamamlandı. Sinop merkez Ordu köyündeki 1. Kısım Sanayi Sitesi yanında yapımına başlanan Türkiye'nin en modern ve ilk prefabrik sitesinde 155 iş yeri bulunuyor. Sitede iş yerlerinin büyüklüğü 350 metrekare. Her iş yerinin 3 katlı olarak planlandığı site, 22 milyon 800 bin TL keşif bedelle ihale edilmişti. Prefabrik olarak yapılan sanayi sitesi, Türkiye'deki ilk ve tek prefabrik site olacak. Site, 100 dönüm alana sahip.
(SER-SLH-Y)

28.01.2013 10:51:01 TSI

Editör: Wan Haber