WanHaber.com - Haber Merkezi
 
Van Büyükşehir Belediyesi 12’inci temizlik kampanyasını sanayi sitesinde gerçekleştirdi. Sanayi sitesinde yapılan temizlik kampanyasına Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, Sanayi Sitesi kooperatifi yönetimi, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve çalışanları katıldı. Sanayi sitesi içerisinde bulunan bütün bloklara girilerek yapılan mıntıka temizliğinin yanı sıra anonslar yapılarak, hazırlanan broşürler dağıtıldı. “Çevre geleceğimizdir, geleceğimize sahip çıkalım”  sloganıyla yapılan temizlik kampanyasına esnaflar duyarlılık göstererek çalışmalara destek verdi. 
Bozyiğit: Esnaflarımız gereken özeni göstersin “Ne kadar temizlik yaparsak yapalım temizlik hep yarımdır, esnafımız ve yurttaşımız destek vererek özen gösterirse tam temizlik o zaman yapılmıştır” diyen Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, bu yıl hedefledikleri 30 kampanyadan 12’incisi gerçekleştirdiklerini söyledi. Temizlik kampanyası yaparken esnafları tek tek uyaracaklarını aktaran Bozyiğit,”Burada tüm esnaflarımıza da çağrıda bulunuyoruz, biz istediğimiz kadar günlük temizlik çalışmalarımızı yapalım yada ek olarak kampanyalarımızı yapalım esnafımız ve insanımız gerektiği kadar özen göstermediği sürece çevremizin temiz olması mümkün değil. Çalışmalarımıza esnafımızda gerekli desteği ve özeni gösterirse karşımıza temiz bir sanayi çıkar”  şeklinde konuştu. 
 
Sanayi Sitesi Başkanı Hamzadayı: Bekir Kaya’ya teşekkür ediyoruz
 
Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yaşar Hamzadayı, belediye ile bugüne kadar hiçbir sorun ile karşılaşmadıklarını belirterek, sanayi sitesine desteklerinden doyalı Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya teşekkür etti. Temizlik kampanyalarından birinin sanayi sitesinde gerçekleştirdikleri için belediyeye teşekkür eden Hamzadayı, bundan sonra herkesin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini aktardı. Bundan sonra sanayi sitesindeki çöplerin poşetleme sistemi ile alınacağını aktaran Hamzadayı, “Herkes çöplerini poşetlerin içine bırakarak dükkânlarının önüne bıraksın. Belediye çalışan arkadaşlarımız saatinde çöpleri düzenli olarak toplayarak alacaklardır. Bizler burada yaşıyoruz onun için çöpleri halının altına süpürmeyelim. Yaşadığımız yeri temiz tutalım. Herkesten ricam sağlıklı ve temiz bir çevre için herkes üzerine düşeni yaparak katkıda bulunsun. Buna uymayan arkadaşlarında mutlaka uyarmalıdırlar” dedi. 
 
“Sanayi sitesi bundan sonra poşetlemeye geçmiştir”
Temizlik işleri Müdürü İrfan Kaval, ise depremden kısa bir süre önce sanayi sitesinde poşetleme sistemine geçtiklerini hatırlatarak,  “Deprem sonrası esnafımızı ve vatandaşı sıkmamak adına üzerinde duramadık. Bugünkü temizlik kampanyası sonrası poşetleme sitemini başlatmış olacağız. Poşetleme sistemiyle birlikte çevreye gelişi güzel çöpler atılmayacak, temiz çevreyi gören vatandaşlarda çöplerini yerlere atmamış olacak. Poşetleme sistemiyle birlikte onlarca çalışanımız ve araçlarımız burayı temizlerken, 1 araç 2 çalışanımız akşam 17.00 ila 24.00 saatleri arası burayı temizleyecek” dedi. Sanayi sitesindeki temizlik kampanyası 30 kişilik bir ekiple bir hafta boyunca sürecek. 
Editör: Wan Haber