Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki "Kahve Sohbeti" adlı etkinlikte sanatın toplum üzerindeki etkisi, siyasetçilerin sanata yaklaşımı ve siyasal yapının sanat üzerindeki etkisi tartışıldı.
Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Orhan Aydın, Eski Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şenol Tiryaki ve Mahşer-i Cümbüş Tiyatro Topluluğu'ndan Ayhan Taş'ın konuşmacı ve Tiyatro Platformu Başkanı Orçun Masatçı'nın onur konuğu olarak katıldığı söyleşi de seyircilerde sanat hakkındaki fikirlerini dile getirme şansı buldular. Aydın, sanatın ve sanatçının özgür olmasına dikkat çekti. Gaziemir Belediyesi'nin düzenlediği tiyatro kurslarında 900 kursiyerin bulunduğunu duyunca şaşkınlığını gizleyemeyen Aydın, Gaziemir Belediyesi'ne sanata verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
'BELEDİYELER SANATI DESTEKLEMELİ'
Sanatın ve sanatçının toplumu aydınlattığı için iktidarlar tarafından sürekli kısıtlandığına ve kontrol altında tutulmaya çalışıldığına değinen Şenol Tiryaki, insanların sanattan uzaklaştırılarak tüketim kültürüyle oyalanmaya çalışıldığını söyledi. Kitle iletişim araçları, günlük yaşamın hızı ve geçim sıkıntısıyla insanların düşünmesinin, üretmesinin engellendiğini ifade eden Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ülkede sanat hayatın merkezinde olursa o ülke de yaşayan insanlar mutlu ve başarılı olur. Kentin fiziki yapısını iyileştiren yerel yönetimler, insanları kültürel faaliyetlerle de buluşturacak projeler üretmelidir. Gaziemir Belediyesine sanata ve sanatçıya verdiği destek için teşekkür ederim."
(AH-Y)

31.01.2013 12:10:15 TSI

Editör: Wan Haber