Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde seramik atölyesinde çalışmalarına devam eden sanatçı Pervin Özdemir, öğrencileriyle birlikte, İzmir'e gülümseyen 'Sanat Dünyamızdan İzdüşümler' adlı seramik pano çalışmasına başladı. İki yıllık proje aşamasından sonra hayata geçen rölyef, 12 sanatçının yüzünü İzmir'de yaşatacak. Konak Belediyesi Kültür Merkezi bundan sonra, Türk sanatına imza atmış isimlerle anılacak.
Seramik panoyu Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi kursiyerlerinin heyecanla hazırladığı söyleyen Pervin Özdemir, "Hakan Tartan'ın desteğiyle projemize başladık. Türk sanat dünyasında iz bırakmış isimleri geleceğe taşıyoruz" dedi. Sanatçı Özdemir, dönem bitiminde geleneksel hale gelen seramik yarışmasının da panodaki portreler arasında yapılacağını da müjdeledi. Seramik kursunun bir yaratıcılık atölyesi gibi çalıştığını söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Pervin Özdemir ve öğrencilerini kutlayarak, "Seramik sadece güzel bir sanat dalı değil, aynı zamanda müthiş üretimlerin ortaya çıktığı bir alan. Bugüne dek seramik kursumuzda birbirinden güzel eserler ortaya çıktı. Ama bu pano gerçekten çok anlamlı bir çalışma. Sanat geçmişimize bir yolculuk ve sanatçılarımıza bir vefa" şeklinde konuştu.
Tamamlandığında iki buçuk metreye bir buçuk metre ölçülerinde olacak eser, kursiyerlerin ellerinde şekilleniyor. Dev panoda yer alacak isimler ise; Osman Hamdi Bey, Halide Edip Adıvar, Halikarnas Balıkçısı, Nazım Hikmet Ran, Abidin Dino, Füreya Koral, Afife Jale, Cahide Sonku, Ahmet Adnan Saygun, Turgut Pura, Attila İlhan, Avni Anıl.
(AH-Y)

29.01.2013 10:04:58 TSI

Editör: Wan Haber