Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi bünyesinde eğitim veren sanatçılar, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı ziyaret ederek kurs ve faaliyetler hakkında bilgi aktardı.
Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin ile birlikte merkezde faaliyet gösteren kurs öğreticileri ve merkez sanatçıları Kaymakam Ekrem Çalık'a ziyarette bulunup bilgiler aktardılar. Muammer Şahin ziyarette sanatçıları tanıtırken kültür merkezinin faaliyet programını anlattı Şahin; "Merkezimizde 22 değişik sanat dalında toplam 376 kursiyer yer almaktadır. Bunlar Tiyatro, resim, hat sanatı, vitray, çini, minyatür, yan flüt, piyano, bale, heykel, Fotoğraf kulübü, cam üfleme, halı, ebru, bağlama, mehter takımı, karikatür, gitar, Türk Sanat Müziği gibi bölümlerimiz vardır. Yılda 3 tiyatro oyunu sahneliyoruz. Kurslarımıza ait çeşitli sergiler açıyoruz. Talep olduğu taktirde değişik kurslar da açabileceğiz. Bugün bizler sizinle tanışmak, kültür ve sanat alanında fikir alış verişinde bulunmak için geldik" dedi.
Kaymakam Ekrem Çalık da, ziyaretten dolayı oldukça memnun olduğunu ifade ederek; Bazılarınızı izleme fırsatım oldu. Sanat bir toplumun can damarıdır. Verilmek istenen mesajlar sanatçılar vasıtasıyla verilir. Sizi çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum. Özellikle Fethiye'yi Paris'te temsil ettiniz, gurur duyduk. Ebru sanatını seviyorum, uygulamak isterim. Türk Halk Müziğini dinleyici olarak seviyorum. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi hiç boş durmuyor. Faaliyetlerinizi olumlu bir şekilde yaymak göreviniz olmalıdır. Topluma olumlu mesajlar sizler vasıtasıyla verilmektedir. Güzel olan her şeyi topluma olumlu bir şekilde veriniz. Bundan sonraki etkinliklerde bende yanınızda olmak isterim. Sizleri çalışmalarınızdan dolayı kutluyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.
Ziyarette ayrıca çeşitli sanatçılar, kendi alanlarında yaptıkları hediyeleri Kaymakam Ekrem Çalık'a hediye etti.
(MY-MB-İK)

19.01.2013 10:01:04 TSI

Editör: Wan Haber