Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Orhan Gencebay kötü zamanda dost olduğunu her zaman göstermiştir. Kimsenin ziyaret etmeye cesaret edemediği zamanlarda ön kapıdan girerek Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etmişti" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçı Orhan Gencebay'ı makamında kabul etti. Gencebay, Bakan Çelik'le birlikte yeni bir güzel dönemin daha başlamış olduğunu belirterek, "Bizim de konumuzla alakalı bir Bakanlık olduğu için hayırlı olsun demek için geldik Ankara'ya. Hem bazı konuları konuşmuş hem de hasret gidermiş olacağız" diye konuştu.
"Çok değerli bir konuğumuz var" diyerek sözlerine başlayan Bakan Çelik, Gencebay'ın tüm dünyaya mal olmuş bir sanatçı olduğunu ifade etti. Çelik, "Orhan Gencebay kötü zamanda dost olduğunu her zaman göstermiştir. Sayın Başbakan cezaevinden çıktığında ilk ziyaretçilerinden bir tanesi Orhan Bey'di. Kimsenin ziyaret etmeye cesaret edemediği zamanlarda ön kapıdan girerek Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etmişti. O günden beri kendisi hem bizim insan olarak sevdiğimiz hem de vefalı bir dost olarak bildiğimiz bir sanatçıdır" şeklinde konuştu.
Gencebay'ın ziyaretinden büyük şeref duyduğunu ileten Bakan Çelik, "Şimdiye kadar çok güzel işler yapıldı. Her bakan kültür sanat hayatımıza katkılar sağladı. Bundan sonra beraberce daha iyi işler yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
Çelik'in ardından konuşan Orhan Gencebay, halka gereği gibi hizmet edene saygı duyduklarını dile getirerek, "Hepimiz insanız, birbirimize hizmet etmek için varız. Ömer Bey, Sayın Bakanımız aynı zamanda önemli bir fikir adamı. Bizim konumuzda da son derece duyarlılığıyla bilinmektedir. Tekrar hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
(PS-ÖZ-Y)

07.02.2013 15:59:48 TSI

Editör: Wan Haber