Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde Keman-Piyano resitalleri sürüyor.
Karşıyaka'nın konuğu bu kez sanatseverlerin yakından tanıdığı Özaytekin İkilisi olacak. İzmir'de kesişen yaşamlarını mutlu bir evlilikle taçlandıran Özaytekin İkilisi, sevgilerini müziğe yansıtarak, Karşıyakalılar için sahne alacak.
İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası keman sanatçılarından Hakan Özaytekin ve eşi yine aynı kurumun korrepetitörlerinden piyanist Tuğçe Özaytekin, 16 Ocak 2013 Çarşamba günü saat 20.00'de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde "İzmir Sevdası" başlığıyla gerçekleştirecekleri konserde, Türk bestecilerinin seçkin örneklerini yorumlayacak.
Resital, Pugnani ve Beethoven'dan sonra İzmirli besteci Necdet Levent'in "Çoban Yıldızı" bale müziğiyle sürecek. 1980'li yıllarda İzmir'de Dünya Prömiyeri yapılan "Çoban Yıldızı" balesi, seyirci rekorları kırmıştı. Bodrum'da geçen acıklı bir aşk öyküsünün anlatıldığı bale, bu kez müziğiyle, yıllar sonra Karşıyaka'da Özaytekinlerin tınısıyla yeniden anımsanacak. İkili, kısa bir aranın ardından, Grieg ve Sarasate'ın sonatlarını seslendirecek ve resital, yine sanatseverlerin yakından tanıdığı besteci Ali Hoca'nın Kıbrıs Oyun Havası olan Sirto'su ile son bulacak.
(OA-ERG-Y)

15.01.2013 10:50:00 TSI

Editör: Wan Haber