Sanatçı Ahmet Yenilmez ve Mustafa Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'i ziyaret etti.
1915 Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı hazırlıklarına katkı sağlamak istediklerini belirten Ahmet Yenilmez, "Burada 2015 ile ilgili bir koordinasyon merkezi oluşturulup bir konsept belirlenmeli. Ülke içinden gelenlere Çanakkale ruhunu, ülke dışından gelenlere ise Türkiye ruhunu vermemiz gerekli. Öyle bir duruş sergilemeliyiz ki gelen, burası gerçekten başka bir yermiş desin. Çağın gereği olan iletişim, sanat ve sporu kullanmalıyız. Bu konuyla ilgili sizin talep edeceğiniz ne varsa elimizden geldiğince katkı sağlamaya hazırız" diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ise, 2015 ile ilgili üniversite olarak çok büyük hayalleri bulunduğunu belirterek, "2015 ile ilgili büyük hayallerimiz var. Üniversite olarak 2015'e dönük alt yapı çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Tiyatro salonumuz yoktu. Güzel Sanatlar Fakültesi yeni binası içinde yer alan bir tiyatro salonu yapıyoruz. Salonun tiyatro salonu olarak düzenlenmesinde Devlet Tiyatroları'ndan yakın teknik destek ve danışmanlık hizmeti aldık. Ve Eylül ayında açılışını yapacağız. Sizin de burada bir sahneniz var artık, bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Aynı şekilde konferans salonları ve sergi alanları da oluşturmaya çalışıyoruz. Bunlar belki maddi altyapı, ancak o olmayınca da 2015 faaliyetlerini Çanakkale'de yapmak mümkün olamayacaktır" dedi.
2015 çalışmalarında desteğe açık olduklarını belirten Laçiner, "Sanatçı gözüyle sizin fikirleriniz bizler için çok önemli, biz karşılık beklemeksizin her konuda üzerimize düşeni yaparız ama sizin yaptığınız işlerde biz de paydaş olabilirsek çok seviniriz. 2015 çalışmalarında her türlü iş birliğine hazırız, her görüşe açığız. Özellikle spor, sinema ve tiyatro gibi insana dokunan projeler bizleri heyecanlandırıyor. 2015 için Çanakkale'yi anlatan bir film yapabilirseniz çok güzel olur" dedi.
(CA-MŞ)

06.02.2013 16:01:34 TSI

Editör: Wan Haber