Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete açılan "Sanatkarlar Çarşısı"nda sanatçılar, icra ettikleri birbirinden değerli Geleneksel Türk Sanatları ürünlerini satarken, bir yandan da vatandaşları ilgili sanat hakkında bilgilendirecek. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bu çarşıyı sanatçıların ve sanatkarların uğrak yeri olmasını istedik ve ona göre dizayn ettik" dedi.
Ümraniye Belediyesi sanat ve sanatçı için dev bir adım attı. Belediye tarafından hizmete açılan "Sanatkarlar Çarşısı"nda sanatçılar cam işlemeciliğinden, kaligrafiye, resimden minyatüre birçok sanat dalını burada icra ederken, yaptıkları ürünleri de satma imkanı buluyor. Çarşının açılış törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, çarşı sanatçıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, çarşının iyi bir bakım sürecinden geçtiğini belirterek, "Yaklaşık 800 metre kare civarında bir alan. 1990'lı yıllarda yapılmış bir yer altı geçididir. O zaman da dükkanlar yapılmış. Ama zaman içerisinde bu dükkanlar müşterisi olmayan depo gibi kullanılmaya başlanmış. Kiralayanlar kiralarını ödemez olmuşlar. Göreve geldikten sonra dedik ki, burayı kim kiraladıysa 3 kuruşsa 3 kuruş ama kirasını ödeyecek. İkincisi ise kim kiraladıysa o ödeyecek. Baktık ki buranın sağından su sızıyor, solundan su sızıyor. Dolayısıyla iyi bir tamire ve bakıma ihtiyacı var. Dolayısıyla biz bu binayı hem üstlerden hem yanlardan su izolasyonu yaptık. Binayı yağmur sularına karşı güvenli hale getirdikten sonra süslemeye başladı. Ortaya çok klasik, sanat değeri çok yüksek bir çarşı ortaya çıktı" diye konuştu.
BAŞKAN CAN: "BİZ BUNU TİCARİ MAKSATLA YAPMADIK"
"Biz bunu ticari maksatla yapmadık" diyen Başkan Can, "Biz burasını sanatkar çarşısı yapmak istedik. Baştan aşağı bu çarşı sanatçıların ve sanatkarların uğrak yeri olmasını istedik ve ona göre dizayn ettik. Onun için burayı sanatçı dostlarımıza ihale ettik. Bir taraftan burada yaptıkları ürünleri satacaklar, hem de workshop tarzında sanatlarını da burada icra ederek, buraya gelen vatandaşlarımızın sanata karşı bilgi sahibi olmasını ve sanata yönelmesini sağlayacaklar" şeklinde konuştu.
AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran ise yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Hasan Can'a Ümraniye'ye kattığı eserden dolayı teşekkür etti. 10 yıllık kaligrafi sanatı ile uğraşan sanatçı Bünyamin Kınacı da, Ümraniye Belediyesi'ne sağladığı imkandan dolayı teşekkür etti.
(HÇ-ET-D)

01.02.2013 17:40:15 TSI

Editör: Wan Haber