WanHaber - ÖZEL

Van’da kanayan yara haline gelen işsizlik sorunu gün geçtikçe önüne geçilemez bir hal alıyor.  Van’da binlerce genç her gün iş aramaya yoğunlaşırken, maalesef istedikleri sonucu alamıyor.

İŞKUR ÖNÜNDE KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Van’da İŞKUR üzerinden personel alımı duyurularında, İl Müdürlüğü önünde yüzlerce kişi kuyruklar oluşturuyor. Kısıtlı işçi alımları için bile bir umut başvuruda bulunanların çoğu hayal kırıklığına uğruyor. Özellikle kent genelindeki genç nüfus iş ilanlarının yer aldığı internet sitelerine başvurularda bulunurken, para kazanabilme umuduyla arayışlarına devam ediyor.

 

2-20200124153558.jpg

 

VAN’DA KAYIT DIŞI PERSONEL HAT SAFHADA

Van’da iş buldukları için kendilerini şanslı sayan vatandaşlar ise çoğu işletmede kayıt dışı olarak istihdam ediliyor. Düşük maaşlarla, SGK güvencesiz çalıştırılan insanlar, başka iş alternatifi olmadığından dolayı bu duruma boyun eğmek zorunda kalıyor.

 

1-735.jpg

 

İŞSİZ GENÇLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU

Van’da yaşayan işsiz gençler neredeyse her gün Sanat Sokak’ta yer alan çay evlerinde vakit geçiriyor. Sanat Sokak’ta sabah erkenden başlayan işsizlik mesaisi akşam saatlerine kadar devam ediyor. Çay evlerinde vakit geçiren gençlerin bu hali, Van’daki istihdam sorununu gözler önüne seriyor.

Editör: Wan Haber