Marmara Belediyeler Birliği tarafından “Aile içi iletişim ve çocuğun başarısında anne babanın rolü” konulu program düzenlendi. Yalova Termal’de düzenlenen konferansta, Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın yaptığı anlatımda, eğitimde anne, baba ve çevrenin rolü ile toplumda kaybolan değerlerin kazanılması için verilecek eğitimin önemine dikkat çekildi.


Ailelerin çocukları ile iletişiminin önemine vurgu yapan Aslanhan, gelecek nesillerin çocuklarına öğretebilecek hiçbir şey öğrenemediklerini söylerken, “Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşmaz oldular. Anne dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla, babalar da kahvelerde yaşam sürdürür hale geldi. Akrabalarla ilişkileri kestik. Kısacası yabancılaşıyoruz ama artık buna dur demek lazım. Aile içerisinde zaman zaman telefonlarınızı, bilgisayarları, televizyonlarınızı kapatın. Ailenizle sık sık yürüyüşlere çıkın, yemek yerken konuşun. Evinde internet olan aileler sürekli internete giriyorsa, evliliklerine Allah rahmet eylesin. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre boşanmak isteyen 10 çiftten 7'sinin boşanma sebebi, birbirlerinden bulamadığı ilgiyi sanal alemdeki tuzak, ne olduğu belli olmayan ilişkilerden bulduğunu zannederek yuvasını dağıtmasıdır. Sevgi ve merhamet bir evliliğin en önemli öğesidir. Sevgi azalabilir-çoğalabilir ancak içimizdeki merhamet bitmediği sürece, evlilikler de bitmez” dedi.


Aslanhan, Türkiye’de aile hayatının yok edilmesi için bin bir türlü tuzak kurulduğunu söylerken, “Maalesef çocuklarımız mutfaktan bir bardak suyu getirmeye, evdeki çöpü atmaya aciz hale geldiler. Anne babalar, çocuklarının hizmetçisi konumuna büründüler. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar, onların ahlak, vicdan, terbiye ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Wan Haber