Sana bakmak umuda bakmaktır sevgili. Bir yol ayrımında elini tutmaktır. Ne ateşler söndürdüm içimde bir bilsen. Göz gözü görmeyen dumanlar içindeydim. Yüreğimi dağlardı aşkın sönmeyen közü. Sana bakmak ateşte köz olmaktır sevgili. Bir ateşte kor olup bir tek sende yanmaktır.

 

            Sana bakmak bir çiçeği dalından koklamaktır sevgili. Bir kuşu gagasından öpüp gökyüzüne savurmaktır. Ne acılar çektim bir bilsen. Bir bilsen ne yoksunluklar. Bir Kızılbaş torunu evladı kerbelaydım hak yolunda. Suya dokunsam nice canlar fışkırırdı yeryüzünde. Sana bakmak suya bakmaktır sevgili. Yezidin susuz bırakıp canını aldığı Hüseyin’e bakmaktır. 

 

            Sana bakmak güneşe bakmaktır sevgili. Çatlamış topraklarda su olup akmaktır. Gölgesi köklerine esir bir alıç ağacıydım yoksul topraklarda. Kocgirinin yiğitleri cirit atardı Kangal ovasında. Ve çocuklar ağlardı zulmün koynunda. Sana bakmak gözleri kısık çocukların çatlamış topraklarda yalınayak annesine koşmasıdır sevgili. Bir annenin evladının saçını okşayıp, bir çocuğun annesinin kucağında mışıl mışıl uyumasıdır. Sana bakmak Kocgiriye bakmaktır sevgili. Kana belenmiş topraklarda öllük eleyip çocuk belemektir.

 

            Sana bakmak camdan dışarı bakmaktır sevgili. Çünkü bir cam kenarı yoksunluğudur hayat. Gidenin ardından beklenilen yerdir. Sana bakmak cana bakmaktır sevgili. Çünkü yitip giden bir canın gözlerinde ki heyecanıdır hayat. Sana bakmak özlemlerin en güzelidir sevgili. Sana bakmak yitip giden bir canın, cam kenarından gözlerime gülümsemesidir.

 

            Sana bakmak şiire bakmaktır sevgili. Sahipsiz bir sokak şairiydim yoksul gecekondu semtlerinde. Hiç okunmamış şiirler yazardım hüzün karşılığında. Hüzün alırdım, ayrılıklar toplardım kimse ayrılıklar yaşamasın diye. Sana bakmak ayrılanların kavuşmasıdır sevgili. Suyun toprağa kavuşması gibi.

 

            Sana bakmak gök kuşağının altından geçmektir sevgili. Umarsız çocuk heyecanında gök kuşağının renklerini avuçlamaktır. Sana bakmak gökyüzüne bakmaktır sevgili. Uçsuz bucaksız maviliklerde kaybolmaktır. Sana bakmak gökyüzünde uyumaktır sevgili. Çelik mavisi gecelerde düşler kurmaktır.  Bir gemi gelirdi düşler denizinden gözlerime demir atardı. Koynuma alırdım gözlerini gözlerin koynumda yatardı. Sana bakmak gözlerinde kaybolmaktır sevgili. Sana bakmak gözlerinde uyanmaktır.

 

            Sana bakmak kapıma bakmaktır sevgili. Her çevirdiğimde anahtarı seni karşımda görmektir. Oysa bir yalnızlık geçididir ömrüm. Yüreğimin ta dibinde sızlayan bir sevdaya savururum şiirlerimi. Yokluğun varlığımın sebebi olmuştur. Sana alışmak yokluğuna alışmaktır. Sana bakmak eşiğime bakmaktır sevgili. Çünkü kapımın eşiği bildim seni, yüzüm sürmeden girmem içeri.