PTT 1. Lig'in 19. haftasında Samsun'da oynanan Samsunspor-Göztepe maçını ev sahibi takım 1-0 kazanarak evindeki ilk galibiyetini aldı.
Ligde 2 galibiyeti de Göztepe maçlarından alan Samsunspor'un golünü 30. dakikada Musa Sinan Yılmazer kaydetti. Maçın sonunda her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi.

SAMSUNSPOR CEPHESİ
Galibiyeti taraftara armağan eden Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, "Kendi sahamızda galip gelememenin, futbol şehri olan Samsun'un ve çıkarsızca destekleyen coşkuyu bugün gördük. Bugün motivasyonumuz yüzde 100 kendiliğinden oluşan bir yapıdaydı. Çünkü uzun zamandır galip gelememiştik. Bugün iyi oynadık ve baştan sona kazanacak davranış sergiledik. Bu güzel ve istediğimiz bir şeydi. Maç daha farklı olabilirdik. Burada as olan kazanmaktı ve kazandık. Bugün itibariyle inşallah bundan sonra her hafta kazanacak bir davranış sergiler. Bu haftayı bırakıp gelecek haftanın 3 puanına talibiz. Bu galibiyeti taraftarımıza armağan ediyoruz" dedi.
Galip gelmemin mutluluğu içersinde olduklarını belirten Samsunsporlu oyuncu Canberk Aydın, "Haftalardır galip gelemiyorduk. Sadece Göztepe maçlarında galip geliyorduk. İnşallah Göztepe'den Göztepe'ye olmaz. Maçtan önce herkesle bir bütün olduk. Çok mutluyuz. Taraftarımıza, başkanımıza ve yönetimimize teşekkür ederiz" derken, Ercan Yazıcı ise, "Uzun zamandır galip gelemiyorduk. Buda bize bir baskı oluşturdu. Bizde bunu olumlu baskıya çevirdik. Galip geldik ve mutluyuz. Maçı hak ettik. Maç daha farklı olabilirdi ama 3 puanı da 1 golle aldık. Önümüzdeki hafta daha iyi olacak" diye konuştu.

GÖZTEPE CEPHESİ
Maça iyi başlayamadıklarını ifade eden Göztepe Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç, "Dengeyi kurduğumuzu düşündüğümüz anda da golü yedik. Genel anlamda baktığımız zaman maçın tamamında kötü oynadık diyebilirim. İkinci yarıdaki baskımızı şuursuz bir baskı olarak yorumluyorum. Baskıda golü de bulabilirdik ama organizeden uzak tamamen şuursuz diyebileceğimiz bir baskı kurduk. Dolayısıyla karşımızda çok konsantre olan bir takım gördük. Samsunspor'u tebrik ediyorum. Güzel bir galibiyet aldılar. 5 6 haftadır oynadığımız oyunu oynayabilseydik buradan çok rahat bir galibiyetle ayrılabilirdik" şeklinde konuştu.
Haklı bir mağlubiyet aldıklarını kaydeden Göztepeli oyuncu Fatih Yiğen, "Buraya puan ve puanlar için gelmiştik. İstediğimiz futbolu bir türlü sahaya yansıtamadık. Samsunspor bizden daha çok istedi ve hak ettiği galibiyeti aldı. Bunun içinde onları tebrik ediyorum. Bizde istediğimiz hiçbir organizasyonu sahaya yansıtamadık. Bunun sonucunda da haklı bir mağlubiyet aldığımızı düşünüyorum" derken, Hakan Ateş ise, "Maça gerçekten çok kötü başladık. İlk 20 dakikada ne kadar baskı yesek de üstesinden gelmeyi başardık. Kalecimiz Kazım Sarı yere bile yatmadan gol yedi. Sahada pek fazla organize olamadık" ifadelerini kullandı.
(GKH-MAY-RFK-S)

27.01.2013 17:43:21 TSI

Editör: Wan Haber