PTT 1. Lig'in 16. haftasında Samsun'da oynanan Samsunspor, sahasında ağırladığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a 3-0 mağlup oldu.
Maçı değerlendiren Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, "Bugün itibariyle haftalardır kaybedilen, beklentiye cevap alamadığımız 3 puanı kazanma günüydü. Hem rakibimizi yakalama adına, hem de bir üst gruptaki 18 puanlı takımların içinde bulunmak adına hem de haftalardır çıkarsız ve menfaatsiz gördük ki çok kötü bir gün yaşamamıza rağmen seyircinin inanılmaz coşkulu desteği için bugün 3 puanı kazanmak önemliydi. Maça çok agresif de başlayamadık. Maçın başında kendi ayağımızdaki kaptırdığımız top gol oldu. Arkasından gereksiz kornerden de bir gol oldu. 2 tane savunma hatasından golle karşı karşıya kalınca kazanamayan bir takımın direnci inanılmaz bir korku ve güvensizlikle birleşince zaman zaman ön taraflarda yakaladığımız hızlı ataklar da olsa golün hemen arkasına gölü bulabilseydik bir enerji ve coşkuyu yakalardık. Golü atamayınca oyun soğudu. Oyun soğuyunca da hatalar çoğalmaya başladı. 3-0'lık gibi kötü bir sonuçla karşılaştık. Özellikle bu kadar sıkışmış ve bu kadar 3 puana ihtiyacı olan bir takım için bugün yaşanan olay inanılmaz üzücüdür. Bugün bütün camiamızdan özür diliyoruz. Bugün bizim için kötü bir gün oldu" dedi.
Herkesten özür dileyen Samsunsporlu oyuncu Adem Sarı da, "Bizi bu soğuk havada destekleyen taraftarımızdan, başkanımızdan ve yönetimimizden özür diliyoruz. Elimizden geleni yaptık ama olmadı. Bu maç bizim için kilit maçıydı. Bu maçı alsaydık çok şey değişecekti" derken, Canberk Aydın ise, "Haftalardır puana ihtiyacımız vardı. Bizim için, taraftar için ve yönetim için oynamak istedik ama olumsuz hatalarla bitti. Puan alamadık hepimiz çok üzgünüz. Biz herkesten özür diliyoruz" diye konuştu.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Samsun'dan 3-0 gibi bir skorla ayrılmayı düşünmediklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yardımcı Antrenörü Mehmet Kenan Öztürk, "Bizim için zor olan bir deplasmandı. İşin açıkçası buraya gelirken 3-0 gibi bir net skoru biz de beklemiyorduk. Ama arkadaşlarımızın üstün gayreti ve becerisi sonucu maçtan 3 0 ayrıldık. Samsunspor için de bundan sonraki maçları için başarılar diliyorum. Ligde olabileceğimiz en iyi yeri hedefliyoruz. En azından Play-Off'un içinde olmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Play-Off'da oynamak istediklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Mehmet Yiğit, "İki takımın mücadelesinde biz galip geldiğimiz için mutluyuz. Önümüzdeki Boluspor maçını da kazanmak istiyoruz. Ligde ilk 2 sıra olmaza bile Play-Off oynamak istiyoruz" derken, kaleci Onur Bulut ise, "Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Kupa maçıyla birlikte 4 haftadır kötü giden bir serimiz vardı. Bunu kırmak istiyorduk. Buda zor bir deplasmana geldik ve kazandık. Önümüzde Boluspor maçı var. Ligi 24 puanla bitirmek istiyoruz. İkinci yarıda ilk 6'nın içinde bulunup Play-Off'larda oynamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
(GKH-MAY-EYB-S)

16.12.2012 17:06:22 TSI

Editör: Wan Haber