Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Samsunlular Derneği üye çalışmalarını sürdürüyor.
Yıldırım Beyazıd Mahallesi Kumlugeçit Mevkii'nde ikamet eden bir grup Samsunlu genç, Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Musa Kavlak'a dernek merkezinde ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gençlere teşekkür eden Musa Kavlak gençlerin derneğe üye kaydını gerçekleştirdi.
Yeni kurulan bir dernek olmalarına rağmen kısa sürede Çerkezköy genelinde isimlerini duyurduklarını söyleyen Musa Kavlak "Bunun en büyük ispatı da her gün derneğimize yeni üyeler kazandırıyoruz. Bugün de kalabalık bir genç hemşehri grubu derneğimizi ziyaret ederek, üye olarak kayıt oldular. Kendilerine duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum'' dedi.
Dernek olarak gençlere ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Musa Kavlak şöyle devam etti: "Bizler ilk gün söylediğimiz gibi asla tabela derneği olmayacağız, Çerkezköy'de aktif bir şekilde faaliyette bulunacağız. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Genç arkadaşlarımızın bizlerin arasına katılması ise bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı oluşturuyor. Dernek olarak gençlere yönelik çeşitli sosyal faaliyetler düzenleyeceğiz.'' Diye konuştu.
Kavlak, TUİK'in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre Çerkezköy ve çevresinde 15 bin 680 kişinin yaşadığını ifade ederek "Kızılpınar ile Veliköy'ü dahil edersek Çerkezköy'de yaklaşık 8 bin Samsunlu'nun ikamet ettiğini tahmin ediyoruz. Dernek olarak hedefimiz tüm Samsunluları dernek çatısı altında bir araya getirmektir. Bunun adımlarını atıyoruz. Bundan sonra düzenleyeceğimiz sosyal aktivitelerle hemşehrilerimizle bir arada bulunacağız.'' İfadelerine yer verdi. Ziyaret üyelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından sona erdi.

05.02.2013 12:02:16 TSI

Editör: Wan Haber