Taptaze rapora göre Koreli şirket sistem belleğinde kullanım kapasitesini azaltmayı planlıyor. Bunun için temel özellikleri büyük ölçüde geliştirecek ve popüler olmayan gereksiz olanları ise kaldıracak. Sanayi kaynaklarına göre Samsung'un teknoloji/mobil iletişim bölümü TouchWiz'i optimize etmek için çalışıyor. Bir endüstri kaynağı (İçeriden bir kaynak gibi gözüküyor) "Biz gereksiz fonksiyonlardan kurtulmak ve Google Nexus 6'daki arayüz gibi basitleştirmeyi hedef alıyoruz." dedi.

 

TouchWiz, Galaxy S3'ten başlayarak farklılaşma faktörüne girdi. Samsung arayüze insan odaklı kavramı ile yüz hareketleri, ses ve el hareketleri gibi hayati belirtileri tanımak için yeni özellikler ekledi. O zamandan beri Samsung bu özelliklerin üstüne biraz daha geliştirme yaparak yeni telefonlarını piyasaya sürdü.

 

Bununla birlikte çeşitli fonksiyonlar sistem kapasitesinin önemli bir kısmını işgal eder. Bu nedenle bazı tüketicilerden "Gecikme" konulu şikayetler geldi. 2014 Kasım ayında Phone Arena'nın yaptığı ankette katılımcıların %43.32'si TouchWiz'in ağır özellikli olduğunu belirtmişti.

 

Teknokulis

 

Kaldığımız yerden devam edersek Seoulfn'ye göre kenarların kavisli olmasının benimsenmesiyle güç düğmesinin üst tarafta olması bekleniyor. Home tuşu kaldırılmıyor. Hoparlörün alt kısımda olması ise muhtemel. Endüstri içinden bir kaynak Samsung'un kavisli ekran olması için baskı yaptığını not etmiş.

 

Rapora göre Samsung Galaxy S6'yı şubat ayında yerel pazarda satışa sunacak. Telefon global olarak MWC 2015'ten sonra çıkacak. Bu bir anlamda cihazın MWC 2015'te de tanıtılacağını teyit eden bir bilgi. Endüstri içinden yine aynı kaynağa göreyse Samsung, Vietnam'da S6'nın hacimli üretime başlamış bile. Esktra olarak Çinli bir isimsiz kaynak tarafından kameranın 20 MP olacağı iddia ediliyor.

 

Sabah

Editör: Wan Haber