Samsun'da BDP'lilerin ziyaretine tepki gösteren bir grup, TKP İl binasının camlarını kırdı ve parti tabelası üzerine Türk bayrağı astı. Polis gruba biber gazıyla müdahale etti.
Gazi Caddesi üzerinde bulunan Türkiye Komünist Partisi (TKP) İl Binası önünde toplanan kalabalık, PKK ve BDP aleyhine slogan attı. Grup, partinin camlarını kırdı ve TKP tabelasının üzerinde Türk bayrağı astı. Olaya müdahale eden polis, kalabalığı dağıtmak için önce biber gazı sıktı. Öfkeli grup ile parti binasında bulunanlar arasındaki taş yağmuru sırasında bazı polisler hafif şekilde yaralandı.
Grubun dağılmaması üzerine polis gaz bombası attı. Gaz bombasından vatandaşların yanı sıra polisler ve gazeteciler de etkilendi. Polis cadde ve sokakları tutarak geçit vermedi. Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli olay yerine geldi. Parti binası önündeki gerginlik devam ediyor.
Öte yandan, BDP'li milletvekillerinin kaldığı OMTEL otel çevresinde de gerginlik yaşandı. Yaklaşık 30 kişilik grup, buraya gelerek tepki gösterdi. Otele taş atmaya çalışan gruba polis engel oldu.
(MAY-SLH-ÖZ-Y)

19.02.2013 15:55:42 TSI

Editör: Wan Haber