Samsun'da Van'dan İstanbul'a giden bir otomobilde yapılan aramada 41 kilo 370 gram eroin ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri ile ortaklaşa operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında İran'dan Türkiye'ye sokulup Van'dan İstanbul'a giden 34 plakalı bir otomobil takibe alındı. Samsun Narkotik Büro Amirliği ekipleri söz konusu otomobili önceki akşam saat 23.00 sıralarında Havza ilçesi girişinde durdurdu. "Ece" adlı narkotik dedektör köpeği otomobilde yaptığı aramada eroin zulalarını ortaya çıkardı. Narkotik köpeğinin tepki verdiği yerlerde yapılan aramada otomobilin arka tampon içi ile kokpitte gösterge saatleri arkasına zulalanmış, bazıları preslenmiş 45 paket ve poşet içinde toplam 41 kilo 370 gram eroin ele geçti.
Olayla ilgili otomobil sürücüsü C.B.(54) ve yanında bulunan T.K.(54) gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişinin Erzurum nüfusuna kayıtlı oldukları, Van'dan İran uyruklu bir kişiden teslim aldıkları eroini İstanbul'da yine İran uyruklu bir kişiye teslim edecekleri ve eroinin yurt dışına kaçırılmasının planlandığı öğrenildi.
Sorgularının tamamlanmasının ardından Havza Adliyesi'ne sevk edilen C.B. ve T.K., çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından, "Uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu bulundurmak ve uyuşturucu madde nakletmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Öte yandan, Samsun'da en son eroinin 104 kilo olarak 2005 yılında Atakum ilçesindeki bir konteynırda ele geçtiği öğrenildi.
(MAY-SLH-Y)

31.12.2012 14:56:05 TSI

Editör: Wan Haber