Samsun'da Van'dan İstanbul'a giden bir otomobilde yapılan aramada 100 kilo 632 gram eroin ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda Paşa Y.(39) idaresindeki 06 bn 2511 plakalı kamyoneti takibe aldı. Ancak, söz konusu otomobilin öncü ekibi olarak seyir eden Kadir Y.'nin(48) kullandığı 65 AK 454 plakalı otomobil polisi fark edip geriden gelen Paşa Y.'yi uyardı. Ancak ekipler yoldan çıkıp park eden Paşa Y.'yi Samsun girişi Atatürk Bulvarı Belediyeevleri mevkisinde ele geçirdi. Dün gece saat 00.00 sıralarında Narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda Van nüfusuna kayıtlı Paşa Y. ile amcasının oğlu Kadir Y., gözaltına alındı. Paşa Y.'nin idaresindeki 06 BN 2511 plakalı otomobilde yapılan aramada önce herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Ancak Alman kurdu olan Ece adlı narkotik köpeği aracın tampon içine gizlenmiş zulalara tepki verdi. Polis, narkotik köpeğinin tepki verdiği yerlerde aracın aksamlarını söküp yaptığı aramada zulalara gizlenmiş 190 paket 100 kilo 632 gram eroin ele geçirdi.
Söz konusu eroinin İran'dan Türkiye'ye sokularak Van'a getirildiği ve Van'dan da Avrupa'ya götürülmek üzere İstanbul'a götürmek istendiği öğrenildi. Kaçakçılık suçlarından çok sayıda suç kayıtlarının bulunduğu öğrenilen Paşa Y. ve amcasının oğlu Kadir Y., verdikleri ifadede eroini Van'dan İstanbul'da tanımadıkları bir kişiye teslim etmek için götürdüklerini söylediler. Ele geçen eroin paketlerinin üzerlerinde 5 ayrı yazı ve işaret bulunduğu, 5 ayrı kişiye teslim edileceği tahmin ediliyor.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden sorumlu Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Acar, yanında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ömer Çakmak ile birlikte basın mensuplarının sorularını cevapladı. Mustafa Acar yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız aldığı bir ihbarı değerlendirmiş. Önce yolda uygulama yaptığı araçta boş çıkması ve şahısın şüpheli hareketler sergilemesi ikinci bir aracın olma ihtimalini değerlendirmişler. O değerlendirmenin sonunda yolda gizlenmiş diğer araçta tespit edildi. İlk aramada bir şey çıkmadı. Daha sonra narkotik köpeğimiz 'Ece' vasıtasıyla araçta yapılan aramada 100 kilo 632 gram eroinin yakalandı. 2 kişi gözaltına alındı. 15 gün önce de 41 kilo 370 gram eroin ele geçirilmişti. Eroinin piyasa değeri yerine göri değişiyor. Avrupa'da eroinin kilosunun 20 bir euro. Ele geçen eroinin Avrupa'ya götürüleceğini değerlendiriyoruz" dedi.
(MAY-SLH-Y)

21.01.2013 14:35:28 TSI

Editör: Wan Haber