BDP'li milletvekillerinin Samsun'a gelmesine tepki gösteren vatandaşların TKP binasının önündeki eyleminde bölge savaş alanına döndü. Öfkeli kalabalık taşları söküp polise attı, saksıları yola devirdi ve iş yerlerinin camlarını kırdı. Ahmet Türk'ün burnunu kıran genç ise BDP gerginliğine müdahale ederek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.
BDP'li milletvekillerinin Samsun'a gelmesi kentte tansiyonu yükseltti. Gazi Caddesi TKP binası önünde toplanan kalabalık, bölgeye büyük hasar verdi. Olaylarda çok sayıda polis ve vatandaş yaralandı.
Öfkeli grupların kaldırımdaki beton çiçek saksılarını kırıp polis araçlarına atması üzerine Gazi Caddesi adeta savaş alanına döndü. Bazı işyerlerinin camları da kırıldı. Vatandaşlar eylemcilere tepki gösterdiler. Polis öfkeli grubu dağıtmak için biber gazı, gaz bombası ve tazyikli su kullandı. Genç bir kız polise taş atan gençlere tepki gösterdi.
Bulanık Davası'nın görüldüğü duruşma çıkışı Samsun Adliyesi önünde Ahmet Türk'e yumruklu saldırı düzenleyen İsmail Çelik, Gazi Caddesi'ne gelerek vatandaşları sakinleştirmek için gayret sarf etti. Elindeki Türk bayrağını polis panzerinin üzerine asan Çelik, "Polise taş atmayın ve dağılın" diye uzun süre gayret gösterdi.
TKP ile Halk Evleri'nin bulunduğu binanın etrafından ayrılmak istemeyen ve taşkınlık yapanlar polis tarafından gözaltına alındılar. Olaylar nedeniyle Gazi Caddesi yaklaşık 4 saat araç trafiğine kapalı kaldı. Bölgede büyük çapta maddi zarar meydana geldi.
(MAY-SLH-ÖZ-Y)

19.02.2013 18:03:27 TSI

Editör: Wan Haber