İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Samsun, sağlık hizmetlerinde, yapılaşmada ve diğer konularda ülke genelinde ilk 10'dadır. Karadeniz'in tek sağlık kampüsü Samsun'dadır" dedi.
Samsun İl Sağlık Müdürü görevine atanan Dr. Yusuf Köksal, Samsun'da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen kahvaltıda çalışmalar hakkında bilgiler veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Karadeniz'in tek sağlık kampüsünün Samsun'da olduğunu söyledi. Müdür Dr. Köksal, "Samsun'da ayrıca özel hastanelere bakarsak 8 tane var. Yakın tarihte açılması planlananlarda var. Samsun gerçek manada şu anda sağlık kenti olmuştur. Samsun'da şu anda birçok sağlık hizmeti veriliyor. Eskiden ambulanslarımızla Ankara ve İstanbul'a hasta gönderiyorduk. Şimdi oralardan Samsun'a vakalar geliyor. Çevre illerden de birçok hasta Samsun'a kamu ve özel hastanelere geliyor. Gemi ve uçak seferleri gerçekleşirse ülke dışından da hasta almaya başlarız" diye konuştu.
Ruh sağlığı hastanelerinin yakın gelecekte normal hastanelerin servislerinde hizmet vereceğini söyleyen Dr. Yusuf Köksal, yüksek güvenlikli ruh sağlığı hastanesi hakkında da bilgiler verdi. Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Bakanlığımız, ruh sağlığı hastanesini normal hastanelerinin içersinde nasıl servisler varsa o halde olmasını istiyor. Yani bu hastaneleri müstakil hastaneler olmaktan çıkartarak, hastanenin içerisinde belli servisler halinde olmasını öngörüyor. Tedavi alan hastaların diğer hastalarla entegre olması için, iletişimi olmasının neticesinde tedavilerinin daha da kısalacağı ve başarılı olunacağı için böyle bir durum düşünülüyor. Bu düşünceler araştırmalar neticesinde kanıtlanmış. Yüksek güvenlikli ruh sağlığı hastanesi olacak. Bunun nedeni ise bazı hastaların illaki tecrit edilmesi gerekiyor. Bunlar toplumumuzda çok az sayıdadır. Bu yeni gelişmedir. Bundan sonra yapılacak hastaneler bu düşüncelere uygun şekilde yapılacak. Ancak şu anda değil ama ileri ki dönemlerde düşünülüyor" şeklinde konuştu.

"ACİL VAKAYA 4 DAKİKADA ULAŞIYORUZ"
Samsun 112 Acil Servis Başhekimliği çalışmalarından da bahseden Dr. Köksal, "Şu anda 500'e yakın personel 30'a yakın istasyonumuz var. Kentsel vakalara ulaşmamız yüzde 95 civarında, kırsal vakalarda da ise bu sayı yüzde 96 civarındadır. Kentsel vakaya ulaşım dakikamız ortalama 4 dakika, kırsal vakaya ulaşma sayımız ise 11 dakikadır. Bizim 112 Acil Servis Başhekimliğimizde en büyük sıkıntılarımız gelen gereksiz aramalardır. Ancak kişinin hangi numaradan aradığını iyi biliyoruz. Çok üstüne düşersek nereden aradığını da bularak, nokta tespiti yapıyoruz. Hakaret ederse durumu cumhuriyet savcılığına bildiriyoruz. Bizi arayarak sahte ihbar verdi ya da ambulanslarımızı olmayan vakaya yönlendirilmesi gibi durumlarda da tahkikat başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.
(HAK-SLH-Y)

18.12.2012 11:51:41 TSI

Editör: Wan Haber