Ordu'da düzenlenen "Karadeniz Turizm Fuarı"na katılan Samsun Valiliği, kentin tarihi ve turistik zenginliklerini tanıtıyor.
14-17 Şubat 2013 tarihleri arasında Ordu'da gerçekleştirilecek olan "Karadeniz Turizm Fuarı"na Türkiye genelinden bazı valilikler, oteller, seyahat acenteleri ve turistik tesislerin yanı sıra Gürcistan ve Azerbaycan ülkeleri de katılıyor.
Fuarı değerlendiren Samsun İl Kültür Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Samsun'un tarihi boyutuyla herkesin gelip görmesi gereken bir kent olduğunu söyledi. Ünal, "Özellikle Ladik Akdağ Kayak Merkezi, Orta ve Doğu Karadeniz'in önde gelen kayak merkezleri arasına girmeyi başardı. Dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, yaylaları, dağları, doğada yürüyüş parkurları, kaplıcaları, yüzlerce yıldır ayakta durmayı başaran sivil mimari eserleri ve ahşap camileri, binlerce yıl öncesinden günümüze ulaşmış tarihi eserleriyle Samsun, dünya çapında ilgi görülmesi gereken şehirlerimiz arasındadır. Samsun kuş gözlemciliği, dağcılık, yamaç paraşütü, kongre turizmi, su sporları, sualtı dalış sporları, mağara turizmi, yayla turizmi, kış turizmi, dağ yürüyüşü ve sağlık turizmi açısından son derece elverişlidir. Tekkeköy, Altınkaya Kilisesi, Asarağaç Bayrak Tepe, Seyir Terası, Arkeoloji Vadisi gibi çok sayıda tarihi değerleri ve yaz boyunca denizle buluşma zenginliğine sahip ilçeleriyle Samsun büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Amacımız Samsun'u turizmde de daha iyi bir noktaya taşımaktır. Bu nedenle, bu fuarda inanıyorum ki herkes Samsun'u daha kapsamlı bir şekilde tanıma fırsatı bulacaktır. Fuarın Samsun için turizm alanında önemli ve faydalı gelişmelere sebep olacağı kanaatindeyim. Bu vesile ile Samsunumuzun güzelliklerini görmek için herkesi Samsun'a davet ediyorum" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

15.02.2013 14:46:09 TSI

Editör: Wan Haber