Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Ülke genelinde yüzde 5.9 ekmek israf edilirken, Samsun'da yüzde 14.6 oranında ekmek israf edilmektedir. Samsun, ekmek israfında ülke ortalamasının çok üstündedir" dedi.
'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' ile ilgili Samsun Valiliği Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ekmek israfında Samsun ve ilçelerinin ülke genelinde israf edilen ekmek oranlarının ülke ortalamasının üstünde olduğunu söyledi. Vali Aksoy, "Samsun'da yılda 90 bin 661 ton ekmek üretilmektedir. Bu rakamın sadece 70 bin 55 tonu tüketilmektedir. Samsun'da israf edilen ekmek miktarı 11 bin 606 tondur. Samsun'da üretilen ekmek miktarı günlük ortalama 875 bin 995 adettir. Bu miktarın 765 bin 547 adedi tüketilmekte olup 110 bin 447 adedi ise israf edilmektedir. Ülke genelinde yüzde 5.9 ekmek israf edilirken, Samsun'da yüzde 14.6 oranında ekmek israf edilmektedir. Samsun, ekmek israfında ülke ortalamasının çok üstündedir" diye konuştu.
Samsun Valiliği olarak ekmek israfı konusunda hedeflerinden bahseden Vali Aksoy, "Hedefimiz bu kampanyayı ilimizi de başarıyla sonuçlandırmaktır. Samsun'da ekmek israfını Türkiye ortalamasının altına çekerek sıfırlamayı planlıyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve bağlı kurulu olan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ile iş birliği yaparak ilimizde ekmek israfını önleme kampanyasını yürüteceğiz. Bu konuyla ilgili afişler asarak, yarışmalar düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.
Ekmek israfının yüzde 70 oranının yemekhaneli iş yerlerinde, hastane, yatılı okul, öğrenci yurtları ve otellerin olduğunu söyleyen Vali Aksoy, "Vatandaşlarımız ekmeğin israf edilmemesi için fazla ekmek almamalıdır. Halkımızın, otel ve lokantalarımızın da ekmek israfını önleme kampanyasına destek vermesini ve ekmeği israf etmemelerini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Düzenlenen toplantıya ilgili kurum müdürleri, sivil toplum örgütü başkanları da katıldı.
(HAK-SLH-Y)

07.02.2013 12:22:15 TSI

Editör: Wan Haber