Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilciliği öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları (STK), başörtüsünün serbest bırakılması için ortak basın açıklaması yaptı.
Eğitim-Bir-Sen'in yanı sıra; Büro Memur-Sen, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen, Samsat Sahabe Eğitim ve Kültür Derneği, Anadolu Gençlik Dergisi, Samsat Engelliler Derneği, Vahdet-Der, Sebil Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Derneği gibi sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklaması yaparak, başörtüsünün kamuda serbest bırakılmasını istedi.
Eğitim-Bir-Sen Samsat Şube Başkanı Mustafa Tepe yaptığı açıklamada, "Her insanın vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerinden olan, çalışma hayatında yer almamızı, seçilme hakkımızı kullanmamızı yasaklayanları, halkın tasfiye etmiş olmasına rağmen zihniyetlerinin hayatımıza hala yön vermesini protesto etmek, bu ülkeyi bizim için yaşanmaz kılan yasakların kaldırılması talebimizi haykırmak için toplandık" dedi.
Gerçek anlamda özgür bir toplumda, düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin ve fikirlerin zenginlik olduğuna inandıklarını belirten Tepe, bunun için hiçbir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi ve insanları ötekileştirmemesi gerektiği inancıyla, çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istediklerini kaydetti. Tepe, "Eşitlik, insan hakları ve adaletin tüm bireylere dağıtılmasının mümkün olduğunu biliyoruz. Yapılan uygulamalarla özgürlük, eşitlik ve adaletin sürgün edildiği her yerde, acıya maruz kalanlar en çok kadınlar ve çocuklar olmuştur. Bütün kirli hesaplar en çok onları vurmuştur. Üniversitede rektörlerin dönemsel lütuflarıyla haklarını kullanabilen kızlarımıza başörtüleriyle kamuda görev yapmak yasaktır. Mevcut iktidar bu ayıptan kurtulmalı, toplum mühendisliği olan kadınları inançlarını yaşama konusunda sınırlamaktan vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı.
(FÇ-SO-Y)

10.12.2012 17:15:32 TSI

Editör: Wan Haber