Adıyaman il merkezinde kurulan ve Eylül ayında birinci olağan kongrelerini gerçekleştiren Samsatlılar Derneği (SAMSAT-DER) Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri Samsat ilçesini ziyaret ederek, yetkililerle görüştüler.
Ziyaret kapsamında Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mazhar Aktaş ve diğer bazı kurum amirleri ile görüşen Dernek Başkanı Fahrettin Çelik ve yönetim kurulu üyeleri yetkililere dernek hakkında bilgiler verdiler. Samsat Kaymakamı İsmail Sündük yaptığı açıklamada sivil toplum kuruluşlarının demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu ve kamu yararı güden bu kuruluşların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Kaymakam Sündük, "Samsatlıların büyük bir çoğunluğunun Adıyaman il merkezinde yaşadığını öğrendik. Bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi ve Samsat ilçemiz ile Adıyaman için yararlı olacağı düşünülen çalışmalarda bir araya gelinmesi bakımından dernek kurma fikrini olumlu buluyoruz. İdareci, sivil toplum kuruluşları ve bütün halkımızla birlikte tek yürek olarak her bakımdan kalkınmak, sportif, sosyal, ekonomik veya kültürel alanlarda daha da ileri seviyeye ulaşmak için çalışmamız gerekiyor. Adıyaman'da Samsat'ımızı temsil edecek bir derneğimizin olmasını sevindirici buluyoruz. Derneğimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor. Seçilen üye ve dernek kurullarına başarılar diliyoruz" dedi.
Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, dernek vesilesi ile bir araya gelen, kaynaşan ve Samsat'ın sıkıntılarını kendilerine dert edinen dernek yönetimi ve üyelerine teşekkür ederek, derneğin güçlenmesi için kendilerine düşün her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi.
Fırat, "Adıyaman'da çak sayıda Samsatlı vatandaşımız yaşamaktadır. Geçen yıllar içerisinde bu insanlarımız, özellikle gençler artık bir birilerini tanıyamaz duruma geldiler. Böyle bir derneğe gerçekten ihtiyaç vardı. Bu dernek çatısı altında gençlerimiz bir araya gelecek, tanışma ve kaynaşmaya imkan sunulacaktır. Bizler de derneğin güçlenmesi ve başarısı için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu. Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mazhar Aktaş ise, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, dernek çatısı altında eğitim ve kültürel çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.
Ziyaretleri değerlendiren Dernek Başkanı Çelik ise Adıyaman merkezinde dernekleştiklerini ama esas amaçlarının Samsat ilçesi ve Samsatlı olup başka yerleşim yerlerinde yaşayan bütün Samsatlılara yönelik çalışmaların yürütülmesi olduğunu belirtti.
(FÇ-ÖK-Y)

30.01.2013 14:08:19 TSI

Editör: Wan Haber