Samsatlılar Derneği (Samsat-Der) Yönetim Kurulu üyeleri, birinci olağan kongresi sonrasında gerçekleştirdikleri ziyaretlere, Adıyaman Belediyesi ile devam etti.
Dernek Başkanı Fahrettin Çelik ve beraberindeki heyet, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile görüşerek, derneğin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler sundu.
Ziyaretle ilgili olarak bir açıklama yapan Dernek Başkanı Çelik, son 50 yılda Samsat ilçesinin sürekli göç verdiğini belirterek, bu göçlerin en fazla Adıyaman merkezine yapıldığını kaydetti. On binlerce Samsatlı vatandaşın Adıyaman il merkezinde yaşadığını söyleyen Çelik, bu vatandaşların bir çatı altında toplanması, birbirinden kopuk yaşayan bu insanların birlikteliğinin sağlanması ve bölgenin yararına olacak çalışmalarda güç birliği yapılması amacıyla dernekleştiklerini ifade etti.
Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise yaptığı açıklamada, Samsat ilçesinin çok önemli bir tarihi geçmişe sahip olduğuna işaret ederek, Samsat'ın bölgenin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirtti. Büyükaslan, şu ifadelere yer verdi: "Samsat ilçesi, devrin tanrıları olarak kabul edilen heykelleri ve tabuları yıkan Samsatlı Lucianus'un doğduğu şehirdir. Samsat, aynı zamanda İslam tarihinde önemli bir yeri olan Sahabe Safvan bin Muattal hazretlerinin medfun bulunduğu mübarek topraklardır. Anadolu Selçukluları döneminde Baba İshak'ın önderliğinde çıkan halk ayaklanmasının başladığı yerlerden birisi de Samsat yöresidir. Kommagene Krallığı'nın başkenti olan Samsat ilçemizin tarihte çok önemli bir yeri vardır. Tarihte olduğu kadar bugün de üç tarafı sularla çevrili olan Samsat, önemli bir ilçemizdir. Baraj dolayısıyla vatandaşlarının önemli bir kısmı göç etmiştir. Bu nedenle Adıyaman il merkezinde çok sayıda Samsatlı vatandaşımız mevcuttur. Bu vatandaşlarımızın bir araya gelmeleri, kültürlerini yaşayabilmeleri amacıyla kurulan derneğin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Göreve getirilen başkan ve yönetim kuruluna başarılar diliyoruz. Bizlere düşen ise bu girişimi desteklemektir. Derneğimize her türlü katkıyı sunmaya hazırız."
Dernek Başkanı Fahrettin Çelik Başkan Büyükaslan'a, kendisine ait "Samsat'ta Bir Gül Sahabe Safvan Bin Muattal" ve "İnsanca Yaşama Bilinci" isimli kitaplarını hediye ederken, Büyükaslan ise Adıyamanlı yazar ve şairlerin kitaplarından oluşan bir kitap seti ile "Adıyaman Türküleri ve Oyun Havaları" isimli CD hediye etti.
(FÇ-SO-Y)

26.01.2013 13:22:58 TSI

Editör: Wan Haber