Sincan Eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle açtığı davada kazandığı 5 Bin TL’lik tazminatı ödememesi nedeniyle, AKP milletvekili Şamil Tayyar’ın arabasına haciz koydurdu. Tayyar'ın aracı parka çekilecek.

TBMM’de sık sık karıştığı olaylar ve hakaretlerle gündeme gelen AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Operasyon Ergenekon” isimli kitabı için yapılan suç duyurusundaki takipsizlik kararını kaldıran dönemin Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında bir yazı yazmıştı.

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, Tayyar 22 Mayıs 2009 tarihli, “Aslan gibi çocuk” başlıklı yazısında “Bir çok hadisede rastlıyorsanız altında bir çapanoğlu aramak kaçınılmaz olur. Söz sahibi olanların zihniyeti sorgulanır” diyerek.Kaçmaz hakkında yorumlarda bulunmuştu. Bunun üzerine 50 Bin liralık tazminat davası açan Kaçmaz, Tayyar'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu belirtmişti.

Davaya bakan mahkeme de Aralık 2010 tarihinde, tazminat talebini kısmen kabul ederek, Tayyar'ı 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Karar Mart 2016'da onandı. Ancak Tayyar, Kaçmaz'a tazminat ile dava masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Kaçmaz, bugün avukatı aracılığıyla Ankara 7. İcra Dairesine başvurarak, Tayyar'ın 06 ST 2.. plakalı aracına haciz koydurdu. Tayyar’ın aracı parayı ödeyene kadar parka çekilecek.

KAYNAK: SÖZCÜ

Editör: Wan Haber