SAMGAZ personeli tarafından 14. kez kan verildi.
Geleneksel kan verme programı SAMGAZ Genel Müdürlük hizmet binasında gerçekleştirildi. SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak yaptığı açıklamada, "Şirketimiz genelinde 2008 yılında başlatılan kan bağışı uygulaması her 3 aylık dönemde rutin olarak gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır" dedi.
Kan bağışının yaşam için yapılan en güzel armağan olduğunu vurgulayan Albayrak, "Her yıl binlerce insan, kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 76 milyona yakın insanın yaşadığı bilinen ülkemizde yıllık kan bağış oranının, nüfusun yüzde 1'i kadar olması üzücü bir gerçektir" diye konuştu.
Ayrıca kan bağışının hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemli olduğunu ve bu bilincin yayılmasının temel hedeflerinin arasında yer aldığını belirten Albayrak, kan verildiği takdirde vücudun yeni kan ürettiğini ve bu durumun sağlıklı bir birey olabilme açısından önemli bir adım olduğunun tıbbi gerçeklerle kanıtlandığını bildirdi.
Albayrak, "Günümüzde tıp ve teknoloji alanındaki tüm gelişmelere rağmen kan, kan bileşenleri ve kandan elde edilen ürünlerin yerine geçebilecek bir tedavi aracı bulunamamıştır. Kan, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracıdır. Bu bilince sahip olarak bağışta bulunan tüm personellerimize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

28.01.2013 18:17:57 TSI

Editör: Wan Haber