Doğruyol Partisi (DYP) eski GİK üyesi Samet Ocakoğlu, Başvekil Adnan Menderes Yaşam Öyküsü Sanatsal Bilgi Sunumu Sergisi'nde yeralan materyelleri Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağışlamak istiyor.
Ocakoğlu yaptığı açıklamada, "Başvekil Adnan Menderes Yaşam Öyküsü Sanatsal Bilgi Sunumu Sergisi'ni hazırlama amacım olan öğretiyi ve bilgi birikimimizi sanat aracı ile kamuoyuna yansıtma, tarihe vesika tevdi etme ve bu vesile ile Başvekil Adnan Menderes'in aziz hatırası huzurunda milletin şahitliğinde ihtiram duruşunda bulunma fikrim, 110 üründen oluşan sergi etkinliğinin tamamlanması ile gerçeğe dönüşmüştür. Fuar alanındaki Devlet Resim Heykel Müzesi, Merhum Başvekil Adnan Menderes hükümetleri hizmet dönemi eserlerindendir.
Sanatsal bilgi sunumunun İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi Sanat Galerisinde kendine yer bulması anlamlıdır. Ümit ederim ki toprak orada olup biteni hissetmiştir. Yaşam tempomuza ve öykümüze paralel güncel meseleler aktif iken; ticari meta olmayan iyi, doğru ve yararlı bir yapıt oluşturma ilkelerinin sınırları olduğu bir sanatsal etkinliğin yapım aşamasında karşılaşabilecek bütün zorluklar, eksiksiz olarak çalışma sürecimizin baş aktörlerinden olmuştur. Sanatsal üretim, üreticinin en azından üretmek için yaptığı sarfları yerine koyabilmesi ile sürebilir.
Bilgi sunumu çabası, işin sahibini tüketmek için bir araç olmamalı, aksine yeni üretimlerin teşvikçisi olmalıdır" dedi.
Ocakoğlu, performansı yükseltilmiş fotoğrafları ve metin tabanlı görsel materyalleri Adnan Menderes Üniversitesine bağışlamak istediğini sözlerine ekledi.
(ÖK-ÖK-Y)

24.12.2012 16:29:48 TSI

Editör: Wan Haber