Suriye'nin başkenti Şam'da, bomba yüklü bir araçla Rusya Konsolosluğu ile Baas Partisi binası arasındaki güvenlik noktasına saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda net bir açıklama yapılmazken, ölenler olduğu ve ölenlerin arasında 4 çocuk olduğu iddia edildi.
Güvenlik güçleri saldırganların kimliğinin henüz belirlenemediğini açıklarken, saldırının Rusya Konsolosluğu ile Baas Partisi Merkez Binası arasındaki güvenlik noktasında olduğunu belirtti. Patlama sonrası Rus bir diplomat ise, Rusya Konsolosluğu'ndaki camların kırıldığını söyleyerek, ölen ya da yaralanan olup olmadığı hakkında net bir bilgi vermedi.
Suriye Devlet Televizyonu, saldırıyı "terör saldırısı" olarak verdi. Devlet Televizyonu da kayıplar hakkında bir açıklama yapmadı.
Bir görgü tanığı "Çok büyük bir patlama oldu. Dükkanlardaki her şey yerle bir oldu" derken, Arap bir muhabir ise mevcut raporların aksine Şam'da 3 patlama olduğunu söyledi.
Suriye'de 2011 yılının Temmuz ayından beri Devlet Başkanı Beşar Esad'a yönelik yapılan gösterilerde yaklaşık 70 bin kişi hayatını kaybetti.
(ES-CC-D)

21.02.2013 13:04:34 TSI

Editör: Wan Haber