Fatih Samatya'da toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, son bir ayda gerçekleşen Ermeni vatandaşlarına yönelik saldırıları protesto etti. Kocamustafapaşa'dan buluşan yaklaşık 500 kişi, "Ermeni halkı yalnız değildir" sloganları attı.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 500 kişi Kocamustafapaşa Meydanı'nda toplandı. Gruba, BDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ile sanatçılar Suavi ve Ferhat Tunç da destek verdi. Samatya Meydanı'na sloganlar atarak yürüyen grup üyeleri, "Ermeni komşuma dokunma", "Irkçılığa geçit yok" yazılı pankartlar taşıdı. "Ermeni halkı yalnız değildir" şeklinde sloganlar atan eylemcilere, bazı vatandaşlar evlerinden alkışlayarak destek verdi. Grup 28 Aralık 2012 de öldürülen Maritsa Küçük'ün evinin önüne karanfil bıraktı. Samatya Meydanı'nda yapılan basın açıklamasını grup adına Ahmet Soymadi okudu.
Soymadi, Ermenilerin yoğun yaşadığı Samatya semtinde bir süredir Ermenilere yönelik sistematik bir saldırıların gerçekleştiğini belirterek hayatını kaybeden ermeni vatandaşların isimlerini okuyarak, saldırıları kınadı. BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise "Bugüne kadar peş peşe işlenen bütün cinayetlerin hepsinin benzer bir örgü içerisinde gerçekleştirildiğini anlıyoruz. Bu cinayetlerin çözülmesi için İstanbul Emniyetinin, İçişleri Bakanlığı'nın gerekenleri yaptığından ne yazık ki emin değiliz. Kuşku duyuyoruz. Biz halkın vicdanıyız. Onun için buradayız. Ermeniler, Rumlar, Süryaniler, bu ülkenin en kadim halkları, İstanbul'da biz yokken onlar vardılar. Burada yaşıyorlardı. Onları başımızın tacı etmeliyiz. Onlarla birlikte yaşamalı, onları herkesten daha çok kayırmalıyız. Çünkü çok zulme uğradılar, çok ezildiler. Artık yeter" dedi.
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise saldırıları kınadığını belirterek, "Bu ülkede halkların eşit olmadığını söyleyenler bir halkın başka halka dair daha üstün olduğunu söyleyenler bilsinler ki bu saldırılara zemin olanlardır. Onları uyarıyoruz. Biz sadece halklar kardeştir demiyoruz. Aynı zamanda halklar eşittir diyoruz. Halklar kardeştir ve eşittir" şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından Sanatçı Ferhat Tunç da "Sarı Gelin" türküsünü Ermenice söyledi.
(MA-ÖFA-Y)

27.01.2013 16:47:17 TSI

Editör: Wan Haber