Samatya'da Ermeni kadınlara saldıran zanlıların bir anca yakalanıp adalete teslim edilmesinin toplumu rahatlatacağını ifade eden Samatya Surp Kevork Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Yesai Demir, "Fatih Sultan Mehmet Han, Samatya'yı Ermeni halkına hediye etti" dedi.
Samatya'da Ermeni asıllı bir kadının öldürülmesi ve 3 kadının da şiddet görmesinin ardından Samatya Surp Kevork Ermeni Kilisesi Vakfı yaşanan olayların süreciyle ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samatya Surp Kevork Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Yesai Demir, Başkan Yardımcıları Herman Gürciyan, Kuvant Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Samatya'da yaşanan olayların üzücü olduğunu belirten Mustafa Demir, "Şuanda emniyetimiz bütün imkanlarını kullanarak, fail ya da failler konusunda ciddi ve titiz bir çalışma yapıldığını söyleyebiliriz. Bunun Ermeni vatandaşlara yönelik bir suç değil, masum, kimsesiz yaşlı insanlara yönelik hırsızlık amacıyla yapılan bir suç olduğunu düşünüyorum. Samatya'yı önemsiyoruz. Samatya bizim barış ve huzur içerisinde birbirimizi anlayarak yaşadığımız en güzel yerimiz. Birinin öldürülmesi diğer üçünün de şiddete maruz kaldığı, bunlardan 3'ünün küpe ve yüzükleri alınmış. Vefat eden Hanımın da bütün çekmeceleri karıştırılmış. Hırsızlığa yönelik olduğu kesin görünüyor. Emniyetin verdiği bilgileri söylüyorum" dedi.
İşlenen suçların kriminal bir suç olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını ifade eden Samatya Surp Kevork Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Yesai Demir, "Faillerin bir anca yakalanıp adalete teslim edilmesi de toplumumuzu rahatlatacaktır. Sayın başkanımız sağ olsun, bütün kayıt cihazlarını kritik noktalara koydular. Emniyet amirlerimiz her zaman söylediğim gibi inanılmaz bir titizlik gösteriyorlar. Aldığımız bilgilere göre kriminal suçtan şüpheleniyoruz" diye konuştu. Samatya'nın Ermeniler açısından değerli bir semt olduğunu söyleyen Yesai Demir, "Fatih Sultan Han 1453'ten 8 yıl sonra Ermenileri, patrikhanesi Bursa'dayken buraya çağırıyor. Bu gördüğünüz bölgeyi Ermeni halkına hediye ediyor" şeklinde konuştu.
(HÇ-AU-YHY-Y)

29.01.2013 20:41:12 TSI

Editör: Wan Haber