Van'da çeşitli temaslarda bulunan İran'ın Salmas Belediyesi heyeti, Van Valisi İbrahim Taşyapan’ı ziyaret etti. Aralarında Salmas Belediyesi Hukuk ve Ticaret Müsteşarı Hasan Mehdizade, Salmas Esnaf Odası Başkanı Kazım Bedelli ve Salmas Belediye Meclis Müdürü Rıza Recebi’nin de bulunduğu kalabalık İran heyeti, Van Valisi İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasan Mehdizade, Van’ın kendileri için önemli bir konumda bulunduğunu belirterek, bu yüzden Van ile 'Kardeş Belediye' protokolü imzalamak için geldiklerini ifade ettiler. İki ülkenin komşuluk ilişkilerinin çok önemli yer tuttuğunu ifade eden Mehdizade, “Bu çerçevede sizleri de ziyaret etmek bizim için önem arz etmektedir. Bu kentte başarılarınızın devamını diliyoruz. Umarım birlikte çok iyi çalışmalara imza atacağız” dedi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizleri Van’da görmekten son derece mutluyuz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ikramların sunulması ile birlikte heyet üyeleri Vali Taşyapan’a İran motiflerinin yer aldığı bir tablo hediye ederken, Vali Taşyapan ise Van ile ilgili çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Wan Haber