Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Roman çocuklarının 12 yıllık zorunlu eğitime devam etmeyenlere yönelik yaptığı çalışmayı doğru bulmadıklarını belirtti.
Şallı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 yıllık zorunlu eğitime gitmeyen Roman öğrencilere yönelik yürüttüğü tespit çalışmalarına tepki gösterdi. Bu konuda İzmir Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği'nin (ÖVDER) tepkisini destekledikleri kaydeden Şallı, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
'TESPİT ÇALIŞMASI FİŞLEME ÇALIŞMASINA DÖNÜŞTÜ'
"Ekonomik durumu iyi olan Roman vatandaşlarımız zaten çocuklarını okula gönderiyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 12 yıllık zorunlu eğitim içinde liseye gitmeyenlere yönelik tespit çalışması fişleme çalışmasına dönüşmüştür. Roman vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik yönden çok yetersiz olduğu bilinmiyor mu? 8'inci sınıfı bitiren ve şu anda liseye giden Roman öğrenci sayısı çok azdır. Çalışıp eve katkı sağlamanın peşinde binlerce çocuk var. Amacı her ne olursa olsun etnik kimlik üzerinden yapılan bu tarz çalışmaları kabul etmiyoruz."
(ORA)

01.02.2013 11:24:45 TSI

Editör: Wan Haber