Edirne Eğitim Gönüllüleri Derneği, Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt olmak isteyen Roman öğrencilere kucak açtı. Dernek Başkanı Turan Şallı, kayıt için zorunlu tutulan 20 TL'yi birçok öğrencinin ödeyemeyecek durumda olduğunu belirterek, "Biz dernek olarak imkânlarımız el verdiği sürece kayıt yaptıramayan Roman öğrencilerimizin bu masraflarını karşılamaya hazırız" dedi.
Şallı, dezavantajlı bölgelerde yaptıkları araştırma sonucu birçok Roman öğrencinin 12 yıllık zorunlu eğitime 8'inci sınıftan sonra devam etmedikleri tespitinde bulunduklarını söyledi. Bu kapsamda Roman öğrencilerin Açık Öğretim Lisesi'ne gitmeleri yönünde bir çalışma başlattıklarını kaydeden Şallı, kayıt için öğrencilerden 20'şer TL istendiğini, bu rakamı da birçok Roman öğrencinin karşılayamayacağını ifade etti.
Dernek olarak ulaşabildikleri öğrencilerin lise kayıt masraflarını karşılamaya hazır olduklarını kaydeden Şallı, "Bu çocukları derneğimiz imkânları içinde Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt olmalarını sağlayacağız. Ancak ülkemizde bu çocuklar gibi binlerce çocuğun olduğu da anlaşılmaktadır. Birçok Roman öğrenci bu parayı yatıracak imkânlara sahip değil. Açık Öğretim Lisesi'ne gidebilmeleri için çocuklarımızın önünü açmamız gerekli. Hem çalışsınlar, hem de dışarıdan eğitimlerine devam etsinler" diye konuştu.
Şallı son olarak yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya seslenerek bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
(ORA)

04.02.2013 12:42:59 TSI

Editör: Wan Haber