Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep'in sanayi yapısı ve ihracat gücüyle Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini söyledi.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GSO'yu ziyaret etti. Konukoğlu, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş ve Yönetim Kurulu Üyelerini Gaziantep'te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Gaziantep ekonomisi hakkında heyete bilgi veren Konukoğlu, ''Gaziantep sanayi yapısı ve ihracat gücüyle Türkiye'ye örnek teşkil ediyor'' dedi.
Konukoğlu, Gaziantep'in başarısının tesadüf olamadığını, Taş devrinden günümüze kadar sanayiyle iç içe olduğuna vurgu yaparak, hedeflerinin Türkiye ekonomisinde ilk üç sırada yer almak olduğunu kaydetti. Gaziantep olarak ''ortak akla'' büyük önem verdiklerini dile getiren Konukoğlu, şöyle konuştu:
"Birlik ve beraberlik felsefesiyle hareket ediyoruz. Çok fazla göç alan bir şehir olarak, kentimize gelen insanları 'o', 'bu' demeden ortak yaşam sağlıyoruz. Onlara iş imkanı sağlıyoruz. Gelen kişi Salihli'den de olsa Şırnak'tan da olsa hepsini kardeşimiz gibi görüyoruz. Bizim tek düşüncemiz ülkemizin birlik, beraberliği ve menfaatleridir."
Gaziantep ekonomisinin Türkiye ortalamasının üzerinde büyüme gösterdiğine işaret eden GSO Başkanı Konukoğlu, 173 ülkeye ihracat yaptıklarını, 2023 yılında hedeflerinin gümrük kapısı olan her ülkeye ihracat yapmak olduğunu bildirdi.

''GSO'NUN BİLGİ VE BİRİKİMLERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ''
Misafirperverliklerinden dolayı Başkan Konukoğlu'na teşekkür eden Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş ise Gaziantep'in sanayi yapısıyla bölgede örnek olduğunu dile getirdi. Özbaş, GSO'nun bilgi ve birikimlerinden yararlanmak istediklerini belirterek, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşmasında ellerinden geleni yapmaya gayret edeceklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş'a bakır işlemeli bir tabak hediye etti.
(MAD-MAD-ÖZ-Y)

13.12.2012 16:56:32 TSI

Editör: Wan Haber