Manisa'nın Salihli ilçesinde 2007 yılından buyana faaliyet gösteren Acar Tarım Ürünleri, Suudi Arabistan'a zeytin ihracatı gerçekleştirdi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Acar Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu üyesi Yahya Acar, "2007 yılında faaliyete geçen zeytinyağı fabrikamız, bölge halkından da görmüş olduğu ilgi ve destek ile bugün sektöründe marka bir kurum haline geldi. 5 yıldır zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren firmamız, Suudi Arabistan'da kurmuş olduğu bağlantılar sayesinde ilk zeytin ihracatını gerçekleştirdik. İlk etapta iki konteynır zeytinin ihraç edildiği Suudi Arabistan'a önümüzdeki günlerde zeytin yağı ihracatını da yapacağız" dedi.
Salihli'nin zeytin potansiyelinin her geçen gün arttığını belirten Acar, "Son on yılda Salihli ve çevresinde dikilen zeytinlerden sonra Salihli'de zeytincilik büyük bir sektör haline gelmeye başladı. Çok büyük dikim alanlarının olduğu Salihli'de, zeytin mamullerinin işlenmesi konusunda maalesef bu zamana kadar gerekli adımlar atılmadı. Firma olarak, Salihli'deki bu eksikliği gidermek için adım attık. Bu sene yapımına başlayacağımız zeytin ve zeytinyağı işleme tesisleri ile birlikte yurt içinde ve yurt dışında Salihli'nin ürünlerini pazarlama fırsatını yakalayacağız. Zertin markası altında piyasaya sunacağımız zeytin ve zeytinyağını, çeşitli gramajlarda paketleyeceğiz" diye konuştu.
(ES-

10.01.2013 14:30:03 TSI

Editör: Wan Haber