Salihli'de 45,5 Taraftar Grubunun önceki gün idman sırasında Salihli Belediyespor Tesisleri'ne giderek Teknik Direktör Hasip Ertük aleyhine tezahürat yapmasının ardından Belediye Yönetimi sessizliğini bozdu. Salihli Belediyesi'nde düzenlenen basın toplantısında Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur ve beraberindekiler teknik heyetin arkasında olduklarını açıkladılar.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, "Taraftar Derneği'nin bazı üyeleri, son zamanlarda gerek kendi sahamızda, gerekse dış sahalarda küfürlü tezahüratları, kötü davranışları ile kulübümüze, Salihli'ye, takımıza, hocamıza ve aklıselim taraftarlarımıza zarar vermeye başlamışlardır. Son iki haftadır da bu centilmenlik dışı davranışları hocamızı, kulübümüzü hedef alaraktan şampiyonluğa oynayan bir takımımızı oyundan düşürme, zarar verme boyutuna ulaşmıştır. Biz tabi ki bu tür davranışlarda bulunan bazı kişileri, aklıselim taraftarlarımızdan ayrı tutuyoruz. Yaşanan olaylar bizi basın açıklaması yapmaya yöneltti. Biz Belediye ve yönetim olaraktan şu anki teknik heyetin tamamen yanındayız. Herhangi bir şey bitmiş durumda değildir. Bu teknik heyetimiz, oyuncularımız bizlere öyle 'aman aman' dedirtecek bir mağlubiyet almış da değillerdir. Şampiyonluğa giden bir takımı, bu tür centilmenlik dışı davranışlarla, şampiyonluktan etmek üzere bir yarışa girmemeleri için, taraftarlarımızı, taraftar derneğimizin bazı üyelerini daha aklıselim düşünmeye davet ediyoruz" dedi.
Belediye tarafından deplasman maçlarında taraftarlar için otobüs kaldırmaya devam edip edilip edilmeyeceği yönündeki soruyu cevaplayan Belediye Başkan Yardımcısı Sungur, "Örnek olarak Manisa deplasmanındaki gibi davranan, Tire'deki gibi davranan taraftarı kesinlikle maça götürme yanlısı değiliz. Sen çık, Manisa deplasmanında yeni hizmete açılmış, ilk defa maç oynanılan bir sahaya zarar ver. Oradaki belirli sayıda bir taraftar derneği üyesi seyircilerimiz, takımın şampiyonluktan uzaklaştığını iddia ederekten, bu tür davranışlarda bulunuyorlar. Kaldı ki ondan önce de bu tür davranışları vardı. Ben kendi gözlerimle gördüm; Balçova maçından çıktıktan sonra bizim taraftarlarımız ESOT otobüslerine zarar verdi. Bu sportmenliğe, seyirciliğe yakışan bir şey olamaz ve biz de bunun arkasında duramayız. Tabi ki o kişilerle Salihli'nin güzide sporseverlerini, aklıselim seyircilerini ayırmak istiyoruz. Bu konuda detaylı bir çalışma yapacağız. Salihli Belediyespor Kulübü olarak deplasman maçlarına otobüs kaldırılıp, kaldırılmayacağı ile ilgili bir karar almadık. Önümüzdeki günlerde buna karar vereceğiz" diye konuştu.

"TARAFTARIMIZIN BEKLENTİSİ YÜKSEK, BUNU ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ"
Salihli Belediyespor Yönetimi adına basın açıklamasını Kulüp Başkanı Gürsel Tuncer yaptı. Tuncer, açıklamasında şunları kaydetti: "Sporseverlerin ve kulübümüzün ortak amacı; BAL liginde mücadele eden futbol takımımızın profesyonel lige yükselmesidir. Bu amaca yönelik olarak kulübümüz 2012-2013 sezonuna şampiyonluk parolasıyla başladı. Teknik direktörümüz Hasip Ertürk'ün çalıştırdığı futbol takımımız taraftarlarımızın da, kamuoyunun da beğenisini ve takdirini kazanmıştır. Her futbol takımının mücadele sürecinde yaşadıklarını bizim takımımız da yaşamıştır, yaşamaktadır. Taraftarımızın beklentileri yüksektir, bunu anlayışla karşılıyoruz. Ancak son iki maçta şansız bir şekilde sahadan beraberlikle ayrılmamız sonucu demokratik tepki sınırını aşan bazı 45.5 Taraftar Derneği üyelerinin davranışlarına bir anlam veremiyoruz. 2-0'lık mağlubiyetten beraberliği yakalayan futbol takımımıza dernek üyelerinin olumlu tezahüratları olsaydı belki de maçı galip bitirecektik. Pazar günkü protestolarıyla yetinmeyen 45.5 Taraftar Derneği'nin bazı üyeleri Salı günü antrenman yapan futbolcularımıza ve teknik heyete pankartlı, sözlü protestolarını devam ettirmişlerdir. Kent içinde yaydıkları asılsız söylentilerle teknik heyetin ve futbolcularımızın morallerini bozma çabası içersine girdiklerini üzülerek gözlemledik. Şampiyonluğa oynayan bir takıma bu reva görülmemelidir. Taraftarlar derneğinin bir kısım üyelerinin gerek kendi sahamızda gerekse dış sahalarda yapmış oldukları küfürlü tezahüratlarla, saha içine atılan yabancı maddelerle; kulübümüz bir maç seyircisiz oynama cezası, 2800 TL para cezasına çarptırılmıştır. 2 bin 200 TL de hasar bedeli ödenmiştir. Bu tür davranışlar dışarıda Salihli imajını sarsmakta ve Salihli'yi kötü tanıtmaktadır. Böyle bir taraftar profili, aklıselim sporseverleri ve yönetimimizi de derinden üzmektedir. Değerli sporseverler yönetim olarak; teknik direktör Hasip Ertürk'e, teknik heyetimize, futbolculara inancımız tamdır. Ortada henüz kaybedilmiş hiç bir şey yok. Takımımız istemese de puan kaybetmiştir ancak bu takım ve teknik heyet öyle sarsıcı bir mağlubiyet almamışlardır. Bizler bu kadronun ve teknik heyetin, bizi hedefe ulaştıracağına inanıyoruz. Lige başladığımız ilk günkü inanç ve azmimizle şampiyonluk mücadelesini sürdüreceğiz. Futbolcularımız arasında, futbolcularımızla teknik kadro arasında tam bir sevgi ve dayanışma vardır buna yönetimimiz de dahildir. Bunun bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Teknik heyetimize ve futbolcularımıza yürekten başarılar diliyoruz. Taraftarlar derneğinden takımımıza ve teknik heyetimize sahip çıkmasını, sportmenliğe yakışmayan, takıma zarar verecek eleştirilerden ve davranışlardan uzak durmasını arzu ediyoruz. Sporsever halkımıza saygıyla duyururuz."
Futbolcuların son haftalarda mutsuz olduğu ile ilgili iddialara cevap veren Belediyespor takım kaptanı Veli Özdemir de, "Mutluluktan, mutsuzluktan ziyade, futbolcuların sahadaki mücadelesine bakmak lazım. Mutsuz futbolcular bu şekilde mücadele edemezler. Futbolcular şampiyonluk için üzerlerine düşen görevi yapıyorlar" dedi.
Öte yandan Belediyespor Kulüp Başkanı Gürsel Tuncer, transfer sezonunun 15 Şubat'ta kapanacağını ve o tarihe kadar teknik heyetin talep etmesi durumunda transfer yapabileceklerini belirtti.
(ES-ERG-Y)

08.02.2013 11:54:02 TSI

Editör: Wan Haber