Manisa Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Meslekte Birlik Derneği 'Büyükşehirlerde vergisel boyut mükellefiyetler ve getirdikleri, tüm yönleriyle 6331 sayılı iş sağlığı ve iş güvenliği kanunu uygulanması' konulu sempozyum düzenledi.
Sardes toplantı salonunda düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını Serbest Muhasebeci Mali Müşavir dernek başkan vekili Mustafa Orhan yaptı.Orhan, derneğin amacının meslek mensuplarının sıkıntı ve problemlerinin hızlı ve etkin çözümüne yönelik çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.
Sempozyuma katılan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise, "Demokrasiyi demokrasi yapan en önemli özellik katılımdır. O yüzden bugün bu salonda belediye başkanlarımızın, muhtarlarımızın da bulunmasını isterdim. Biz MHP olarak Büyükşehir yasasına karşı çıkmıyoruz. Biz eyalet yasasına karşıyız. Türkiye ileride telafisi zor sıkıntılar yaşayacak. Ülkemiz felakete doğru sürüklenmektedir. İstiklal Marşımız Türk vatanında yok edilmeye çalışılmaktadır. Türkiye son günlerde ana dilde savunma ile çalkalanmaktadır. Bunu isteyen PKK'dır. Bin yıldır bu topraklarda devletin resmi dili Türkçe'dir ancak herkes istediği dili konuşur. Hiç kimse ana diliyle eğitim görmüyor. Peki bölücüler neden bunu istiyor? Türkiye'yi etnik bir cehenneme döndürmeye çalışıyorlar. Bu açılan yaralar 50 yılda kapanmaz. Bölücü unsurların saldırıları sonucu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin görevden alınmıştır. Bunların nihai amacı bu ülkenin adını bile değiştirmektir. Milletimizi birbirine düşürmek istiyorlar. Türkiye ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğü tehlikededir. Hiç kimsenin Türk milletine bedel ödetmeye hakkı yoktur" dedi.
Büyükşehir yasasında en ağır cezayı köylü ve kırsal kesimdeki insanın çekeceğini vurgulayan Akçay, "Köylü yeni yasa ile yol, su, kanalizasyon, çevre vergisi ve buna benzer 29 çeşit vergi ödeyecektir. Köylü, bu ağır bedelin altından kalkamaz. Köyden şehre göç tetiklenir. Şimdilik köy halkı için yasaya 5 yıllık erteleme konuldu. 5 yıl sonra ne olacak?" diye sordu.
Türkiye Meslekte Birlik Platformu Başkanı Abdülaziz Ural, 40 ilde örgütlenmelerini tamamladıklarını belirterek, "Temel amacımız hizmettir. Eğitim bizim geleceğimizdir. Biz meslekte eğitim, vizyonda eğitim ve etik eğitim olarak 3 aşamada eğitim vereceğiz. Birlik ve bütünlüğümüzü bu eğitimlerle hedefliyoruz" dedi.
İki oturum şeklinde gerçekleştirilen sempozyumun ilkinde "Büyükşehir'de vergisel boyut, mükellefiyetler ve getirdikleri" konusu Prof Dr Süreyya Sakınç ile Yrd. Dr. Güven Şeker tarafından anlatılırken, ikinci oturumda Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İstanbul Grup Başkanlığı İş Başmüfettişi Lütfi Alpsoy, Yrd Doç Dr Salih Yavuzer ve Emekli İş Başmüfettişi Ekrem Örskıran tarafından da, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu uygulaması tüm yönleriyle anlatıldı.
(ES-ERG-Y)

04.02.2013 11:44:32 TSI

Editör: Wan Haber