Salihli Ziraat Odası Meclis Başkanlığı seçimlerinde 11 oy alarak başkan seçilen Yılmaz Kıymaz, görevi eski başkan Sami Yalvaç'dan teslim aldı.
Salihli Ziraat Odası'nın önceki gün gerçekleştirilen Meclis Başkanlığı seçimlerinde 2 aday yarışmış Yılmaz Kıymaz 11, diğer aday Sedat Ercan ise 9 oy almıştı. Eski Başkan Sami Yalvaç'ın aday olmadığı seçimlerde 1 oy ise geçersiz sayılmıştı.
Ziraat Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde eski başkan Sami Yalvaç görevini yeni başkan Yılmaz Kıymaz'a teslim etti.
Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Yeni Meclis Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti Taytan Belde Teşkilatı Başkanı olan Yılmaz Kıymaz "Öncelikle Sami Yalvaç'a görevde bulunduğu süre içerisinde Salihli Ziraat Odası için yaptığı çalışmalar adına teşekkür ediyorum. 2 yılda bir gerçekleştirilen Meclis seçimlerinde ben ve Sedat Ercan arkadaşımız aday oldu. Sonuç olarak 11 oyla Meclis Başkanlığına seçildim. 21 Meclis üyesi arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dün olduğu gibi bundan sonra da 21 meclis üyesi arkadaşımızla birlikte birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Seçimlerimizin Salihli'ye ve çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Eski başkan Sami Yalvaç ise, "Görevde olduğum süre içerisinde birbirinden değerli meclis üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Çok iyi, çok faydalı hizmetlerde bulunduğumuza inanıyoruz. Yeni göreve gelen arkadaşlarımızın da birlik ve beraberlik içerisinde ilçemiz çiftçisi adına faydalı çalışmalar yapacağına inanıyorum" diye konuştu.
Öte yandan, seçimlerde Meclis Başkan Vekilliğine ise Mehmet Yavuz getirildi. Ziraat Odası Yönetim Kurulu seçimlerinin ise Şubat ayı sonuna kadar yapılacağı belirtildi.
(ES-ERG-Y)

11.02.2013 13:39:48 TSI

Editör: Wan Haber