Salihli Belediye Meclisi'nin MHP'li üyeleri, ilçenin ileriye dönük trafik ve otopark sorununa çözüm için hafif raylı sistem önerisini gündeme getirdiler.
Salihli Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında MHP Grup önerisi olarak ek gündem maddesi halinde görüşülen hafif raylı sistem teklifi, kent içi toplu ulaşımda tramvay kullanılması öngörülüyor. Öneride mevcut demiryolu hattının da kent içi toplu taşımada kullanılabileceği belirtilirken, geliştirilecek proje ile motorlu araç kullanılımını azaltılması ve vatandaşların toplu taşımaya yönlendirilmesi hedefleniyor. Proje ile Salihli'de giderek büyüyen otopark ve trafik sorununun ileriye dönük çözüleceği düşünülüyor.

PROJE STRATEJİK PLANA KONULACAK
MHP'nin grup önerisi olarak gelen gündeme gelen hafif raylı sistem projesi, mecliste grubu bulunan üç partiden de destek görürken, projenin Belediye birimlerince değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve teknik birimler tarafından hazırlanan ön çalışmanın stratejik plana konulması kararlaştırıldı.
MHP grup önerisi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Meclis üyesi Şefaat Karabulut, "İlçemizin hızla büyüyen trafik ve otopark sorunundan arınması ve daha yaşanabilir bir kent olması amacıyla bu projeyi öneriyoruz. Kent olarak sorunların çözümü için şimdiden projeler geliştirmezsek, ileride geç kalmış oluruz. Bu proje ile trafik ve otopark sorunumuza çözüm için çalışmalara en azından, bir ucundan başlamış oluruz. Bu proje kentimizin bir hedefi olur diye düşünüyorum" dedi.

"DEĞERLENDİRMEYE DEĞER BİR PROJE"
Hafif Raylı Sistem Önerisi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, şöyle konuştu: "Araç alımının kolaylaştırılması nedeniyle görüyoruz ki araç sayısında büyük bir artış var. Bugün bir çok evde birden çok araba bulunuyor. Salihli'de trafik sorununun çözümü için 'Ulaşım Ana Planı'nı hazırlattık. Planda araçsız alanlar, caddeler öneriliyor. MHP grubunun önerisi de bu açıdan değerlendirmeye değer bir projedir. Ancak Belediye olarak bir projeye, çalışmaya bütçe ayırmamız için stratejik planımızda yer alması gerekiyor. Belediyenin teknik birimleri proje ile ilgili ön çalışmayı yapsınlar. Biliyorsunuz, Büyükşehir Yasası ile birlikte ulaşım Büyükşehirin görev alanına girmektedir. Bu proje belediye ulaşım planına da dahil edilebilir. Projede mevcut demiryolu hattının da kullanılabileceği belirtilmiş. Mevcut hattın kullanımı Devlet Demir Yolları'nın iznini gerektiriyor. Ayrıca mevcut hat şehiriçi için yetersiz kalır. Bunun yanında başka hatlar da yapmak gerekiyor. Fen İşleri ve İmar ve Şehir Müdürlüklerimiz proje ile ilgili gerekli ön çalışmaları yapacaklar."
(ES-ERG-Y)

17.01.2013 14:07:25 TSI

Editör: Wan Haber