Salihli Belediyesi, Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin yenilenmesi amacıyla hal esnafına yönelik başlatılan bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.
Salihli Belediyesi Seminer Salonu'nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, Hal Müdürü Gürsel Tuncer, Sebze Meyve Komisyoncuları Odası Başkanı Şemsettin Filiz ve hal esnafı katıldı.
Toplantıda proje hakkında bilgi veren Başkan Okay, "18 bin metrekare alana sahip halimizi standartları yüksek, daha düzenli ve kontrollü bir hale dönüştüreceğiz. Daha önce hal esnafıyla yaptığımız görüşmelerde yeni bir hal ihtiyacı olduğunu ortaya koymuştuk. Hal esnafımıza yeni hal için söz vermiştik. Hal esnafımızın yer sorununu aşamamasından dolayı yeni bir hal yapılamadı. Biz de mevcut halde iyileştirmelere gideceğiz" dedi.
Giriş çıkışların kontrol altında tutulması için otomasyon sistemi ile bir kantarın daha önceden konulduğunu belirten Okay, şöyle konuştu: "Ayrıca halin bitişiğindeki tüp depolarının kısa zaman içersinde oradan taşınmasıyla müsait bir alan daha oluşacak. Haldeki bu revizyon çalışmaları hakkında esnafımızın görüş ve önerilerini dikkate alıyoruz. Çalışmalarımızın içersinde hal içersinde bulunan düzensiz kasa depolarının düzenli ve örtülü, kapalı depolara dönüştürülecek. Araç manevralarını engelleyen orta kısım dükkanları kenarlara taşınacak. Çatılar yükseltilip, 7 metre cephe, 15 metre derinlik ve 6,5 metre yükseklik olacak. Böylece araçların girişleri çıkışları daha rahat olacaktır. Dükkanların içersine 2,5-5 metre ebatında iki katlı yazıhaneler yapılacak. Hal içersindeki umumi tuvaletlerin sayıları arttırılacak. Halde ayrıca iki katlı idari bina yapılması, 1. katında belediye personeli hizmetleri, 2. katın ise hal komisyoncuların kullanımı için 60 kişilik toplantı salonu ve idari büro tahsis edilecek."
Hal Müdürü Tuncer ise, "Belediye Başkanımız hal konusunda çok özverili. Uzun zamandır biz de böyle bir modernizasyonu planlıyorduk. Esnafımızla bir araya gelerek, neler yapılabilir diye hep birlikte düşündük ve komisyoncularımızın, üreticilerimizim standardı yüksek bir çalışma alanı oluşturmaya karar verdik. Hal esnafımıza ve üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
(ES-ERG-Y)

15.01.2013 14:35:24 TSI

Editör: Wan Haber