Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 60. Olağan Mali Genel Kurul toplantısı Spor Salonu'nda yapıldı.
Divan Başkanlığı'nı Bölge Birliği ve Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Gündüz Karaoğlan'ın yaptığı genel kurula, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Manisa İl Sanayi ve Ticaret Müdürü İrfan Akarsu, esnaf odalarının başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile üyeler katıldı.
Salihli Elektrik ve Radyo Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahadır Çelikkol, 200 imzalı seçim önergesini divan başkanına sundu. İki aşamalı olarak yapılan açık oylamada, 765 üye seçim istemedikleri yönünde oy kullandı. Oylamanın ardından divan kurulu önergenin gündeme alınması önerisini reddetti.
Bunun üzerine kongrede bulunan Bakanlık temsilcisi Çelikkol'dan sunduğu seçim önergesini talep etti. Çelikkol da önergeyi vermek istemeyince, Bakanlık temsilcisi, Çelikkol hakkında yasal işlem başlatacaklarını ifade etti.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık, kooperatif olarak kredilendirmeden dolayı Halkbankası'na borcu olmayan bir kuruluş olduklarını söyledi. Kooperatif olarak, Salihli'de yapımı devam İnsan ve Toplum Fakültesi'nin inşaatında kullanılmak üzere 2013 yılında 200 bin lira katkıda bulunma sözü verdi.
Kaymakam Ertan Peynircioğlu, "Salihli'de 4 yıllık fakültenin inşaatı başladı. Salihli halkının katkılarıyla yapılan fakülte eğitim-öğretime başladığında 3 bin öğrenciye hizmet verecek. Salihli'ye 3 bin öğrencinin gelecek olması istihdamı da arttıracaktır. Bu konuda Salihli'de faaliyet gösteren odalarımız, derneklerimize kadar herkes imkanları doğrultusunda katkıda bulunmaktadır. Herkese göstermiş oldukları bu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "10 yıldır iktidarda olan AK Parti yaptığı hizmetlerle tüm halkımızın teveccühünü almaktadır. Yani yapılan hizmetlerle AK Parti olarak biz check-up'tan geçtik. Yapılan anketlerde yüzde 50 oranında oy alan partimiz yine birinci parti konumundadır" diye konuştu.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Marketler yasasının çıkarılacağı yönünde 7 yıl önce bir söz verildi. Bu süreçte esnaflarımızın talebi ve gücü yetmedi. Büyük marketlerin ise talebi ve gücü yetti. Bir an önce 7 yıl önce verilen sözün yerine getirilerek marketler yasasının çıkarılmasını bekliyoruz" dedi.
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, şunları söyledi: "CHP Manisa milletvekilleri olarak bizler esnaflarımızın sorunlarını dinliyor. Çözümü konusunda yardımı olamaya çalışıyoruz. Son günlerde ekonominin büyüdüğünden bahsediliyor fakat esnaflarımızın, çiftimizin cebine hiçbir şeyin girmediğini görüyoruz. Bizler bu büyümenin kredide borçlanmanın olduğunu görüyoruz. Artık icra dairelerinin açılmasında artış olacağının kanaatine vardık. Tarım sektöründe önemli gelişmelerden bahsediliyor ama bahsedildiği gibi gerçekleri yansıtmıyor."
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da , "Ülkemizde yaklaşık 10 milyon kitleye hitap eden iki milyon esnafımız yer almaktadır. Bu esnaflarımız günümüzde gelişen teknolojiye artık ayak uyduramaz konuma geldi. Bu sorunu yaşayan esnafımız haksız rekabet ile de karşı karşıya gelmektedir. Son yıllarda kredilendirmelerde kantarın topuzu biraz kaçmış durumdadır" dedi.
Toplantıda, kooperatif yönetim kurulu faaliyet raporu ile gelir gider raporları yapılan görüşmelerin ardından kabul edildi.
(ES-ERG-Y)

28.01.2013 12:48:27 TSI

Editör: Wan Haber