Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Manisa Valiliği tarafından şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçluluğunun önlenmesi amacıyla başlatılan "Umutlar Çiçek Açsın" projesi kapsamında kahvehanede huzur toplantısı düzenledi.
Aksoy Mahallesi'nde yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, Müdür Yardımcıları Gökhan Mercan, Sabri Deniz, Başkomiser Emin Karaca, resmi ekipler Amiri Mehmet Said Dönmezdil, Trafik Büro Amiri Komiser Şahı Merdan Turan, Asayiş Büro Amiri Komiser Deniz Bozkurt ile vatandaşlar katıldı.
Proje kapsamında vatandaşa bilgi veren Emniyet Müdürü Taş, "Vatandaşlardan tek istediğimiz yaşadığı ve gördüğü olumsuz bir olayda hemen bulunduğu yerden 155 Polis İmdat hattını arasın. Polislerin her an her yerde bulunma gibi bir lüksü yok. Biz 155 Polis İmdat hattına gelen ihbarlar doğrultusunda hareket ediyor ve bölgeye en yakın ekibimizi hemen sevk ediyoruz" dedi.
Salihli'de son iki yıldır motosiklet kazalarında bir düşüş olduğunu söyleyen Taş, "Bu kazaların önlenmesinde Emniyet olarak çok uğraş veriyoruz. Motosiklet sürücülerinin üzerinde durduğumuz en hassas konu kask takmalarıdır. Kask takan bir sürücünün yara almadan kurtulması ve yaşama şansı daha yüksek. O yüzden bu denetimlerimizi sıklaştırıyoruz. Bizim için vatandaşın canı malından daha önemli. Kask konusunda kesinlikle taviz vermiyoruz ve her motosiklet sürücüsünün kask takmasını istiyoruz" diye konuştu.
(ES-ERG-Y)

14.01.2013 14:03:52 TSI

Editör: Wan Haber