Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından başlatılan Parti Okulu çalışmaları Salihli İlçe Teşkilatı'nda start aldı.
Üç gün sürecek eğitimler CHP İlçe Başkanlığı binasında 22 üyenin katılımıyla gerçekleşiyor. CHP Manisa İl Eğitim Sekreteri Mustafa Ada, İl Bilişim Sorumlusu Aytaç İşeren, Akhisar Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Fikirli, İl Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Uncu ve Turgutlu İlçe Eğitim Sekreteri Gürcan Tak tarafından verilen eğitimlere partililer büyük ilgi gösterdi.
Eğitimin başlangıcında konuşan CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Parti Okulu çalışmalarının tüm Türkiye'de sürdüğünü ve sadece Manisa'da bin 600 parti üyesinin temel siyasi eğitiminden geçirileceğini belirtti. CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu'nun da katıldığı açılış töreninde, İl Başkanı Kaplan şöyle konuştu: "Parti Okulunun 'İktidarın Yolu, Parti Okulu' sloganıyla 9 Eylül 2010 tarihinde yaşama geçti. Ekim 2011, Aralık 2012 döneminde ülkemiz genelinde toplam 77 ilde 34 eğitici eğitimi programı gerçekleştirildi. Bu çalışmalarda iki bin dolayında partilimiz eğiticinin eğitimi adlı eğitimlerden yararlandı. Özellikle bu çalışmalarda partimizin genel anlamda yüzde 38'i kadın iken, yüzde 62'si ise erkek üyelerden oluşuyordu. Eğitici eğitimi yapılan 77 ilin 64'ünde cinsiyet kotasının üzerinde bir kadın katılımı sağlandı. Kadınların yanında gençlerin de bu eğitimi alması sağlandı. Bu eğitimlerden birçok geri bildirim aldık. Özgüvenimiz arttı, iktidar olacağımıza inancımız arttı. Partimize inancımız arttı. Dayanışma duygumuz gelişti. 3 günde insanın üretimi gücünü nasıl artırabileceğini görmüş olduk. Üyelerin temel siyasi eğitimi, parti içi eğitim çalışmalardan biridir. Bütün üyeler eğitim alana kadar bu eğitimler sürdürülecek. Hedefimiz; genel ve yerel seçimlerde Halkın İktidarını kurmak. Parti Okulu çalışmaları 'İktidarın Yolu, Parti Okulu' sloganıyla başladı. Yerel seçimlerde CHP Manisa'da halkın iktidarını kuracaktır."
(ES-ERG-Y)

12.02.2013 13:45:55 TSI

Editör: Wan Haber