Salihli Belediye Meclisi 2013 yılının ilk toplantısı olan Ocak ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. 26 Belediye Meclis Üyesinin 24'ünün katıldığı, yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan Ocak ayı olağan meclis toplantısında 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, "Belediye Meclisimizin ve halkımızın yeni yılını kutluyorum. Her yeni başlangıç yeni bir umuttur. Yeni çalışma dönemimizin hayırlı olmasını, isteklerimizin ve hayallerimizin gerçekleştiği, huzur dolu ve tüm dünyada savaşların yerini barış ve adalete bıraktığı yeni bir yıl diliyorum" dedi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ
Ocak ayı meclis toplantısında Belediyenin 2012 Yılı hesap iş ve işlemlerinin denetimi için 2013 yılında görev yapacak ve 5 kişiden oluşacak Denetim Komisyonu üyelikleri için kapalı oylama yapıldı. Kapalı oylama sonucunda 24 Meclis üyesinin oyları ile Denetim Komisyonu üyeliklerine MHP grubundan Ufuk Akcan ve İsmail Ünlü, CHP Grubundan Sait Özkaynak ve Ahmet Öztekin, Ak Parti Grubundan ise Mehmet Altıntaş seçildi.

TEK TEK OYLANARAK KABUL EDİLDİ
Cumhuriyet, Keli, Kırveli, Yörük, Kurtuluş, Yeşilyurt, Özyurt, Sağlık Mahallelerindeki yeni kazandırılan ve yenilenen parklara isimlerinin verildiği Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Meclis Gündemine taşınan Kurtuluş Mahallesi Cezaevi güneyindeki ilköğretim alanının 4 4 4 eğitim sistemi kapsamında değerlendirilmek üzere, ortaöğretim alanına dönüştürülmesine dönük imar planı değişikliği talebi, Revizyon İmar Planında Özyurt, Beşeylül ve Keli Mahallelerinde imar adalarında yapılan sehven yapılan çizim hatalarının düzeltilmesi talebi ve Revizyon İmar Plan notlarının plan notlarının 4/f maddesinde vatandaş lehine dönük değişiklik yapılması talebi oybirliği ile kabul edildi.

ÜCRETLER BELİRLENDİ
Denetim Komisyonu toplantılarına, Belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki diğer kamu kurum kuruluşlarından katılanlar ile bunların dışında diğer uzman kişilere ödenecek ücretin belirlendiği Ocak ayı meclis toplantısında ayrıca Belediyede sözleşmeli olarak tam zamanlı çalışan 19 sözleşmeli personelin maaşlarında 2013 yılının ilk altı ayı için yüzde 3,14 artış yapılması da oybirliği ile kabul gördü.
(ES-ERG-Y)

10.01.2013 14:23:28 TSI

Editör: Wan Haber