Son zamanlarda kimliği belirsiz kişilerce saldırıya maruz kalan ve zarar gören okullarda okuyan öğrencilere karneleri dağıtıldı. İki gün önce molotofkokteyli atılması sonucu zarar gören Bilfen Anaokulu’nda düzenlenen törende, minik öğrenciler karnelerini almanın sevincini yaşadı. 

Karne dağıtım törenine katılan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, son zamanlarda ilçeye bağlı 10 okula saldırının düzenlendiğini hatırlatarak, bu okulların kısa sürede onarıldığını söyledi. Konuşmalarında karne törenine katılan velilere seslenen Yavuzer; endişelenecek, korkulacak bir şeyin olmadığını vurguladı. Yavuzer, “Kendini bilmeyen bazı kişiler, son günlerde birkaç okulumuza ufak tefek zararlar verdiler. Bu konuda herhangi bir korkunuz, endişeniz olmasın. Okullarımızı ne olursa olsun eskiden daha güzel ve daha güçlü bir hale getireceğiz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Çocuklarımız inşallah en güzel şartlarda, en güzel okullarda okumaya devam edecektir” dedi.
Daha sonra minik öğrencilere ilk karnelerini dağıtan Yavuzer, bu karnelerin ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite diplomalarına vesile olması dileklerinde bulundu.

İlk karnelerini almanın heyecanını yaşayan minik öğrenciler ise, karne aldıkları için mutlu olduklarını söylediler.

Editör: Wan Haber